У Рівному відбувся Всеукраїнський форум ветеранів

event 19:34 Вівторок 17 Листопадаа 2020 РІВНЕ

Рівненський Будинок Ветеранів, який нещодавно було урочисто відкрито, розпочав свою активну діяльність.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Сьогодні, 17 листопада, відбувся форум, на якому зібралися представники спілок ветеранів, аби зосередити свою роботу на нагальних потребах нового простору для військових та їх родичів.

Коментар:Такі форуми ми проводимо у кожній області. Тут збираються представники з усіх областей, зараз через карантин ми звузили максимально цю зустріч. Щорічне проведення цього форму закріпили за нашим Будинком Ветеранів. Форум стосується співпраці місцевих органів самоврядування і ветеранської спілки. Зараз ми аналізуємо реалізовані проекти з 18 областей, спираючись на їхній досвід ми хочемо змоделювати проект і вибрати те, що буде найкращим для нас“, – зазначила волонтерка, ініціаторка створення “Будинку Ветеранів” у Рівному Вікторія Шинкаренко.

На форум завітала ексміністр у справах ветеранів Оксана Коляда з представниками Фонду Відродження, які зараз вивчають проблеми ветеранських просторів в кожній області.

Коментар:Враження в мене надзвичайні, минулого разу, коли приїжджала, тут були гори сміття, не було ремонту, цей заклад ніяким чином не жив. На сьогоднішній день, те, що ми бачимо це хороший простір для навчання, розмови, роботи з психологами, тренінгові програми. Це яскравий приклад, коли активна громада Рівного об’єдналася, знайшли навіть кошти благодійників і змогли організувати таку якісну роботу. Відмінність цього Будинку Ветеранів – можливість переночувати тим, хто в скрутній ситуації, більше я такого ніде в Україні не бачила“, – розповіла ексміністр у справах ветеранів Оксана Коляда.

Минулого місяця, 11 жовтня, після капітального ремонту, Будинок Ветеранів запрацював, завдяки сприянню громадської організації “Рівне Разом” та її керівника Віктора Шакирзяна.

Коментар:Лише нещодавно ми з волонтерами зробили тут ремонт, сьогодні тут вже зібрались представники з інших міст, вони ділились своїм досвідом. Говорили, що має бути такий простір і найголовніше, що він буде дієвий. Ми будемо рухатися далі, щоб допомагати військовим, ветеранам та родинам учасників війни. Вже в планах багато проектів, серед яких і військово-патріотичне виховання молоді з застосуванням інноваційних технологій та проектів у безпосередній допомозі військовим“, – зауважив керівник “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Джерело: сайт ITV

Читайте також: Віктор Шакирзян вимагає знизити тарифи на тепло у Рівному

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward