У Рівному провели інклюзивне тренування з футболу для дітей-інвалідів (фото)

event 16:09 Понеділок 15 Березня 2021 ПОДІЇ

14 березня в Рівному у спортзалі ЗОШ №13 Parimatch Foundation провів інклюзивне тренування з футболу для дітей в рамках Всеукраїнської комплексної програми фонду “Так, я можу”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Ця програма спрямована на те, щоб заохочувати дітей займатися спортом та створювати всі необхідні умови, щоб спорт був однаково доступним для всіх.

Під час тренування пройшли спортивні естафети для дітей, а також футбольний майстер-клас від футболістів НК “Верес” Дмитра Махнєва та Микити Полюляха.

Коментар: “У мене виключно позитивні враження. Адже під час тренування у дітей було дуже багато посмішок та позитивних емоцій. Якщо в майбутньому нас ще раз запросять, то ми неодмінно приїдемо”, – розповів захисник Дмитро Махнєв.

До занять долучилися більше десятка дітей, їм активно допомагали батьки, які разом із тренерами підтримували їх під час виконання вправ. Загалом усе відбувалося у формі гри, під час якої малеча веселилася. А на завершення заходу діти отримали подарунки.

Організатором заходу також виступила футбольна академія “Стандарт”, яка буде і надалі проводити заняття з дітьми-інвалідами. Такі тренування відбуватимуться щотижнево – у кожну суботу в спортивному залі школи №13, що в мікрорайоні Північний.

Коментар: “Заняття спортом та фізичною культурою для дітей з інвалідністю — це не лише підтримка їхнього здоров’я й реабілітації. Дуже часто це основна можливість соціалізації та реалізації талантів дитини у колективі. Це те, що робить життя дітей кращим і дарує яскраві позитивні емоції”, – розповіла Катерина Білоруська, президент міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.

Проєкт “Так, я можу!” чудово зарекомендував себе торік і у 2021-му міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation запланував відкрити інклюзивні спортивні групи ще в 10 регіонах України й залучити до занять щонайменше 300 дітей з інвалідністю. 

Наразі такі групи вже реалізовано в Києві, Харкові та Львові. Цього року приєднались Черкаси, Рівне та Луцьк. У перспективі ціллю проекту “Так, я можу!” є створення достойного спортивного середовища для дітей з інвалідністю по всій Україні.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: У Рівному залізничники розкрадали з поїздів дизпаливо (фото)

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward