У Рівному колектори вимагали гроші у підполковника поліції

event 17:07 Понеділок 15 Лютого 2021 РІВНЕ

У підполковника поліції Антона Крука упродовж кількох місяців колектори вимагали сплатити борги, яких він не мав.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Наразі поліція викрила офіс звідки здійснювалися дзвінки, а сам правоохоронець поділився своїм досвідом, як діяти у таких ситуаціях.

Невідомі почали активно дзвонити з жовтня 2020 року. Вони представлялись від колекторського агенства “Фактор” і вимагали сплатити борг, який Антон Крук нібито взяв у мікрофінансовій компанії. Дзвінки надходили кожні 5-8 хвилин, переважно вмикався заздалегідь записаний текст.

Коментар: “Зв’язався з компанією, яку вони нібито представляють, надав усі довідки про те, що не маю боргів. Там мені надали відповідні довідки, що фінансових претензій до мене немає”, – розповідає Антон Крук.

Крім того, колектори, які телефонували з різних номерів, вказували різні суми боргу.

За словами Антона Крука, спершу говорили про 30 тисяч гривень, а потім про 6 і 12 тисяч: “Складалося враження, що вони навіть не узгоджують між собою, яку суму я заборгував”.

Коли надійшов черговий дзвінок він записав усе на відео. Потім компанія “Київстар” надала інформацію, з якого номера здійснювався виклик. За допомогою додатку на смартфоні визначили, кому цей номер належить. 

Правоохоронець розповідає, що першочергово в такій ситуації треба фіксувати докази, з якими потім треба звертатися в поліцію. 

Коментар: “Подібні агентства не мають права погрожувати або здійснювати психологічний тиск на абонентів. Є правові норми, що дозволяють законними методами повертати кошти: періодичні нагадування про заборгованість, звернення до суду, – пояснив підполковник усім, хто потрапив у схожу ситуацію.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: На Рівненщині чоловік побив тестя-пенсіонера палицею (фото)

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward