НОВИНИ

У Раді розповіли, хто головний противник демобілізації

У Верховній Раді гостро стоїть питання демобілізації та ротації військових. Наразі не погоджені терміни служби, а також є суттєві проблеми з резервом.

Про це розповіла членкиня комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народна депутатка України Соломія Бобровська в інтерв’ю для УП. 

За словами Бобровської, питання ротації та демобілізації залишається найбільш конфліктною, не погодженою темою з Міноборони та Генштабом. Що стосується термінів служби, то у ВР обговорювали 24, 36 та 18 місяців. 

Втім, ці питання стосуються відтоку людей з фронту, в той час, як з резервом є проблеми. 

“Ми всі розуміємо, що потрібна ротація бригадам бойових дій, які вже 20 місяців стоять на передку. І потрібен резерв. З резервом у нас проблеми”, — розповіла депутатка. 

Водночас, як пояснює Бобровська, проблеми з демобілізацією стають основною причиною ухиляння від служби. Адже люди не розуміють, як довго вони воюватимуть. 

Читайте також: “Дія” удосконалила мапу з пунктами незламності: що нового

Депутатка зізнається, що головним противником демобілізації є Генеральний Штаб. 

“Але я їх розумію, тому що їхня задача — це формувати потребу під задум. Відповідно, якщо їм треба 30, 40, 50 тисяч людей, значить, їм потрібно”, — каже Бобровська.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

11 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

13 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

13 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

14 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

14 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

15 години ago