У Раді анонсували закон про відкликання нардепів

event 12:19 Четвер 04 Лютого 2021 ПОДІЇ

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував закон про відкликання народних депутатів України виборцями. Він додав, що не припиняється робота над законопроєктами про місцеві референдуми та електронні петиції.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Парламент хоче дати народу можливість відкликати народних депутатів України. Про це повідомила пресслужба секретаріату першого віцеспікера ВРУ Руслана Стефанчук напередодні.

Коментар:Ми працюємо над цілою низкою законопроєктів по народовладдя. Перш за все, це законопроєкти, що стосуються місцевих референдумів та електронних петицій. Далі виробимо проєкти законів з питань, які називаються “recalls”: ми хочемо дати народу можливість відкликати народних депутатів України“, – заявив Стефанчук.

За його словами, для отримання можливості відкликання народних депутатів народом, потрібно внести певні зміни до Конституції. Зараз підставою для позбавлення депутатського мандата є вирок по кримінальній справі, зокрема, “кнопкодавство”, а президент України Володимир Зеленський хоче внести в цей список ще й прогули.

Стефанчук також розповів, що проєктів законів у сферах європейської та євроатлантичної інтеграції, які потребують першочергового розгляду Верховною Радою, налічується майже 40, з них, 26 готові до першого читання, три – до другого, вісім вимагають доопрацювання та один знятий з розгляду.

Джерело: сайт Aspi News

Читайте також: Карантин в Україні продовжать до кінця квітня – Шмигаль

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward