У Польщі хочуть запровадити обов’язковий негативний тест на COVID-19 при перетині кордону

event 14:10 Понеділок 22 Лютого 2021 ПОДІЇ

Інформацію підтвердив і міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Польща розглядає можливість запровадження вимоги негативного тесту на коронавірус для в’їзду в країну – нові правила можуть оголосити вже цього тижня.

Коментар: Ми розглядаємо можливість впровадження системи, згідно з якою перетин нашого кордону, особливо південного, був би можливим у випадку надання негативного результату тесту на коронавірус“, – сказав заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краска. 

Інформацію TVN24 підтвердив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський. Міністра запитали про плани, пов’язані із зобов’язанням мати негативний результат тесту в разі приїзду до Польщі з-за кордону.  

За словами Недзельського, людині з негативним результатом тесту на коронавірус не доведеться відбувати карантин після в’їзду в країну. Він зазначив, що негативний тест буде не пропуском для в’їзду в країну, а пропуском для виходу з карантину. 

Коментар: Прикордонники заявляють, що для досягнення цієї оперативної спроможності на окремих прикордонних пунктах потрібно приблизно 48 годин. Так що я думаю, що до кінця тижня це стане фактом“, – сказав Недзельський. 

Це означає, що для того, аби в’їхати в країну і не потрапити на карантин, доведеться показати негативний результат тесту на кордоні.

Коментар: Ймовірно, це буде мати місце на південному і західному кордоні“, – додав міністр. 

На питання про те, що буде з тими, хто працює за кордоном і кожен день їздить на роботу, міністр відповів, що це рішення має бути дуже добре опрацьовано. 

Коментар: Але в цілому це тестування буде нормою. Подивимося, чи допустимо ми будь-які винятки щодо цього“, – додав він. 

За його словами, Польща перебуває на порозі третьої хвилі епідемії коронавірусу, яка, ймовірно, досягне піку в кінці березня або початку квітня.

Джерело: сайт Європейська правда

Читайте також: У Рівненську лікарню передали нове обладнання для недоношених дітей

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward