У парламенті Іспанії підтримали легалізацію евтаназії

event 12:19 П’ятниця 18 Грудня 2020 ПОДІЇ

Нижня палата парламенту Іспанії проголосувала за легалізацію евтаназії в країні, попри опір опозиції та релігійної спільноти.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Джерело: Про це повідомляє BBC. Відповідний законопроєкт підтримали 198 парламентарів, проти — 138.

У ньому йдеться, що евтаназію можуть зробити люди із “серйозними та невиліковними хворобами”, які викликають “нестерпні страждання”.

Тепер документ має розглянути Сенат (верхня палата), який може, зокрема, внести свої правки у законопроєкт.

Як зазначає видання, якщо законопроєкт ухвалять остаточно, Іспанія стане четвертою країною Євросоюзу, де евтаназія легалізована (не плутати з декриміналізацією, як це сталося, наприклад, в Австрії). Зараз вона дозволена лише в Бельгії, Нідерландах та Люксембургу.

Під час розгляду законопроєкту до депутатів звернувся міністр охорони здоров’я королівства Сальвадор Ілла.

Коментар: Це важливий день для всіх громадян, бо ми рухаємося до більш гуманного і справедливого суспільства. Але насамперед це важливий день для тих людей, які дуже страждають, а також для їхніх рідних та близьких”, — сказав він.

Просування законопроєкту про евтаназію відбувається на тлі серйозного спротиву з боку опозиції та релігійної спільноти (Іспанія переважно католицька країна, і церква не підтримує евтаназію).

Під час розгляду цього питання біля будівлі парламенту відбулася акція протесту, деякі з учасників тримали плакати з написом «уряд смерті» або просто характерні символи смерті.

У самому парламенті проти проголосували праві Народна партія та Vox.

Коментар:Закон про евтаназію — це поразка цивілізації та перемога культури смерті для тих, хто вважає, що одні життя важливіші за інші”, — сказав лідер партії Vox Сантьяго Абаскаль.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Як виглядають національні страви популярних країн Європи

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward