У Нідерландах створили інноваційний плавучий парк із перероблених пластикових відходів (відео)

event 22:27 Четвер 01 Жовтня 2020 У СВІТІ

Роттердамська екологічна організація розробила систему, яка виявляє відходи у річках і портах до того, як вони досягнуть моря, і створює з них великі парки, які плавають, для відпочинку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Інноваційний плавучий парк у порту Роттердам — ​​своєрідна пастка для сміття, яка затримує пластикові відходи та запобігає їхньому проникненню в море:

Пливучий парк працює ефективно навіть під час інтенсивного руху судів, припливах-відливах і різних напрямків вітру. Сміттєві пастки збирають пластмаси, використовуючи наявний потік річки, і утримують їх усередині, навіть коли напрямок потоку змінюється“, — кажуть творці Recycled Park.

Пастки розмістили у стратегічних точках вздовж берега річки Роттердам. Зібрані відходи залишаються в пастці доти, доки їх не зберуть для подальшої утилізації. Після очищення пасток відходи сортують і відправляють на переробку, створюючи будівельні блоки, а з них — пливучі парки.

У створенні цієї розробки брали участь студенти з декількох голландських університетів, включаючи Делфтский технічний університет, Роттердамський університет та Університет Вагенінген.

Цей парк являє собою пов’язані в ланцюжок гексагональної платформи загальною площею 140 м², прикріпленої до дна. Занурені у воду та різні за висотою, платформи засаджені різними видами рослинності, призначеної для приваблення тварин, включаючи і водних птахів. Будівельні блоки спроєктовані таким чином, що рослини можуть рости не тільки на верхній частині платформи, але і на нижній: днища платформ мають грубу поверхню, за яку вони можуть зачепитися. У такому парку птахи та дрібна риба знаходять притулок і тимчасове місце проживання.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: “Викликає мутацію вірусу”: вчені попереджають про небезпеку російської вакцини від COVID-19

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward