НОВИНИ

У Нацгвардії розповіли хто подає заявки до добровольчих бригад

Планова мобілізація в Україні й добровольчі бригади “Гвардії наступу” перш за все набираються заради формування резервів, штурмових підрозділів та забезпечення можливості ротації бійців ЗСУ для виконання завдань.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Повідомляє ТСН з посиланням на слова речника Нацгвардії полковника Руслана Музичука під час національного телемарафону.

“Коли йдеться про планову мобілізацію під час повномасштабного вторгнення в Україні, ми кажемо, що має збільшуватися в першу чергу і чисельність Збройних сил, НГУ, інших військових формувань. Ба більше, ми бачимо, яка ситуація зараз на лінії фронту, які завдання у нас мають бути. Ми не повинні забувати, що маємо створювати резерви, є також військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту вже місяцями і мають бути замінені”, – зазначив Музичук.

Противник перекидає резерви та підрозділи з інших напрямків. ЗСУ відбивають спроби штурму та напади, однак також потребують посилення й ротації, аби забезпечити виконання завдань по лінії фронту й на кордоні.

Щодо формування штурмових бригад МВС “Гвардії наступу”, Музичук відзначив досить високу активність подання заявок на вступ: від 2 лютого було подано вже понад 9 тисяч анкет. Більша частина з них – на вступ до лав добровольчих підрозділів саме Нацгвардії.

“Добровольчі підрозділи НГУ та інші військові формування ще з 2014 року відважно проявили себе. Вони мали переможні бої, спецоперації та стали частиною героїчної історії. 8 добровольчих штурмових бригад МВС, які будуть створюватися, також будуть відповідним чином підготовлені, укомплектовані вмотивованими бійцями. Їхнє ядро складатимуть військовослужбовці, що мають бойовий досвід. Всі добровольці мають пройти подальші етапи: психологічне тестування, медичний огляд, здачу заліків із фізичної підготовки”, – розповів Музичук.

Читайте також: Стало відомо скільки добровольців уже записались до “Гвардії наступу”

Він також додав, що серед кандидатів, які подаються, є й жінки. Їхній середній вік становить 33 роки, а наймолодшим із них виповнилося 18.

Є і люди віком старше 60, які подають заявку, бо мають досвід проходження служби у військових формуваннях. Також згадують про досвід роботи у правоохоронних органах або ж виконання завдань в АТО чи ООС в попередні роки.

Дарина Дарницька

Недавні новини

На Житомирщині чоловік живцем згорів у власній квартирі

Мешканець Житомирщини живцем згорів у власній квартирі. Ймовірно, це сталося через необережність під час куріння.…

12 хв. ago

рф проведе навчання для відпрацювання використання тактичної ядерної зброї

Міністерство оборони росії анонсувало проведення навчань для відпрацювання застосування нестратегічної (тактичної) ядерної зброї. Повідомляється, що…

58 хв. ago

Одного вбив, а іншого вдарив ножем: у Миколаєві чоловік влаштував криваву різанину

Опівночі 3 травня мешканець Миколаєва посварився з двома чоловіками. Під час бійки одного з опонентів…

1 годину ago

На Волині віднайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі

На Волині прокурори знайшли унікальну історичну пам'ятку – вирізьблену кам’яну плиту ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням…

2 години ago

Дрон ГУР Магура V5 уразив швидкісний катер росіян у Криму – джерело

Головне управління розвідки уразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Вузька тимчасово окупованого…

2 години ago

У Чернігові стався вибух у приміщенні банку (ФОТО)

Сьогодні близько 4-ї ранку у центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку. Про це повідомляє…

2 години ago