У Нацгвардії розповіли хто подає заявки до добровольчих бригад

event 15:30 Субота 11 Лютого 2023 Суспільство

Планова мобілізація в Україні й добровольчі бригади “Гвардії наступу” перш за все набираються заради формування резервів, штурмових підрозділів та забезпечення можливості ротації бійців ЗСУ для виконання завдань.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Повідомляє ТСН з посиланням на слова речника Нацгвардії полковника Руслана Музичука під час національного телемарафону.

“Коли йдеться про планову мобілізацію під час повномасштабного вторгнення в Україні, ми кажемо, що має збільшуватися в першу чергу і чисельність Збройних сил, НГУ, інших військових формувань. Ба більше, ми бачимо, яка ситуація зараз на лінії фронту, які завдання у нас мають бути. Ми не повинні забувати, що маємо створювати резерви, є також військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту вже місяцями і мають бути замінені”, – зазначив Музичук.

Противник перекидає резерви та підрозділи з інших напрямків. ЗСУ відбивають спроби штурму та напади, однак також потребують посилення й ротації, аби забезпечити виконання завдань по лінії фронту й на кордоні.

Щодо формування штурмових бригад МВС “Гвардії наступу”, Музичук відзначив досить високу активність подання заявок на вступ: від 2 лютого було подано вже понад 9 тисяч анкет. Більша частина з них – на вступ до лав добровольчих підрозділів саме Нацгвардії.

“Добровольчі підрозділи НГУ та інші військові формування ще з 2014 року відважно проявили себе. Вони мали переможні бої, спецоперації та стали частиною героїчної історії. 8 добровольчих штурмових бригад МВС, які будуть створюватися, також будуть відповідним чином підготовлені, укомплектовані вмотивованими бійцями. Їхнє ядро складатимуть військовослужбовці, що мають бойовий досвід. Всі добровольці мають пройти подальші етапи: психологічне тестування, медичний огляд, здачу заліків із фізичної підготовки”, – розповів Музичук.

Читайте також: Стало відомо скільки добровольців уже записались до “Гвардії наступу”

Він також додав, що серед кандидатів, які подаються, є й жінки. Їхній середній вік становить 33 роки, а наймолодшим із них виповнилося 18.

Є і люди віком старше 60, які подають заявку, бо мають досвід проходження служби у військових формуваннях. Також згадують про досвід роботи у правоохоронних органах або ж виконання завдань в АТО чи ООС в попередні роки.

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward