У МОЗ шукають спосіб залучення приватних лабораторій для тестування населення за державний кошт

event 11:45 П’ятниця 18 Вересня 2020 ПОДІЇ

З урахуванням вартості закуплених тестів, заробітної платні лаборантів та інших складових, один тест на COVID-19 у лабораторії МОЗ коштує державі в 2-2,5 рази менше, ніж у приватній лабораторії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар:Ми розглядаємо питання залучення приватних клінік. Зараз ведуться розрахунки. Я думаю, що ми дуже швидко їх зробимо, буквально за декілька днів. І запропонуємо механізм того, в який спосіб ми можемо залучити приватні лабораторії для тестування, щоб ми сплачували“, – зазначив він.

За словами Степанова, з урахуванням вартості закуплених тестів, заробітної платні лаборантів та інших складових, один тест на COVID-19 у лабораторії МОЗ коштує державі в 2-2,5 рази менше, ніж у приватній лабораторії.

Коментар:Тому ми все чітко розрахуємо. Обов’язково з великими операторами цього ринку проведемо консультації, вони вже зараз проводяться, щоб ми визначилися, в який спосіб можемо це робити“, – уточнив він.

Міністр також додав, що через оновлення стандартів надання меддопомоги при COVID-19, за якими у разі відсутності симптомів люди після самоізоляції та перед плановою госпіталізацією не мають проходити тестування на коронавірус, лабораторії МОЗ матимуть менше навантаження. Водночас Степанов наголосив, що МОЗ постійно збільшує кількість тестувань на добу та закуповує нове обладнання для лабораторій.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У Німеччині з автобанів хочуть зробити дороги, як в Україні

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward