У МОЗ пояснили, що не так з російською вакциною від COVID-19

event 17:23 Середа 12 Серпня 2020 ПОДІЇ

В українському Міністерстві охорони здоров’я вказали на основні недоліки розробленої в Росії вакцини від коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Наразі Російська Федерація досі не провела третьої фази клінічних випробувань, яка б дозволила накопичити достатнє наукове підґрунтя для практичного використання вакцини на людях. Саме на третій фазі клінічних випробувань компанії проводять проспективне плацебо-контрольоване дослідження (prospective placebo controlled trial). На сьогодні стало практикою залучення зазвичай 20 тис. осіб, що отримують вакцину, а 10 тис. – плацебо; чи 15 тис. вакцину і 15 тис. – плацебо. Це єдиний спосіб перевірити, чи вакцина працює“, – пояснює Віктор Ляшко.

Деталі: Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшка розповідає, що третя фаза досліджень, якої бракує російській вакцині, повинна показати, що препарат не викликає нетипових тяжких побічних ефектів.

Також, він зазначив, що на думку Всесвітньої організації охорони здоров’я, перегони зі створення вакцини не повинні позначитися на їхній безпечності та ефективності. Розробка та клінічні випробування будь-яких лікарських засобів, в тому числі і продуктів в галузі біотехнологій, якими є вакцини – тривалий, ресурсомісткий та високотехнологічний процес, який висуває надзвичайно високі вимоги до виробників та наукових установ, які прагнуть впровадити новинку на глобальному ринку.

Ляшко розповів, що не лише ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безрезультатно радили Міністерству охорони здоров’я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій – обмежені дані щодо ефективності кандидата та той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли значно далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, проте які очікують на повноцінне завершення випробувань та прекваліфікацію ВООЗ.

Джерело: Facebook Віктор Ляшко

Читайте також: У Білорусі запланували новий етап масштабних протестів

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward