НОВИНИ

У МОЗ пояснили, кому загрожує повторне зараження коронавірусом

Деякі дослідження вчених показують, що в більшості людей, які перенесли коронавірус, виробляються антитіла. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Однак рівні цих антитіл можуть бути різними: у пацієнтів із тяжкою формою захворювання — вищі, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, — нижчі. Точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту і як довго ці антитіла зберігаються в організмі, ще немає.

Коментар: Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що імунітет до інших коронавірусів, що спричиняють звичайні застудні захворювання, SARS-CoV-1 і вірусу, що зумовлює близькосхідний респіраторний синдром (MERS), з часом знижується, як і в разі інших захворювань.

Також у ЦГЗ пояснили, чи може повторне зараження відбутися через мутацію вірусу. 

Коментар: Наразі вірус SARS-CoV-2 зазнав дуже незначних мутацій, і його зміни поки не позначаються на ефективності наявних засобів діагностики, лікарських препаратів і розроблюваних вакцин“, – йдеться в повідомленні.

Випадки повторного інфікування SARS-CoV-2 фіксували й в Україні — 0,25% від загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Але на сьогодні в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Стало відомо, скільки людей із COVID лікуються в лікарнях Рівненщини

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

4 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

6 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

6 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

6 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

7 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

7 години ago