У Мінсоцполітики розповіли, кому з пенсіонерів перерахують пенсії

event 11:21 П’ятниця 27 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

У держбюджеті є кошти на виплату пенсій за грудень 2020 року, а також є гроші на планові підвищення 2021 року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Коментар: Нещодавно ми закрили відомості на пенсії на грудень. 4 грудня планово розпочнеться виплата пенсій. Усе буде забезпечено. Жодної затримки по жодній соціальній виплаті немає. І про це сьогодні сказав міністр фінансів. Дійсно, немає чого хвилюватися, і немає чого сіяти паніку серед людей“, – сказала Лазебна.

У проєкті держбюджету-2021 передбачені підвищення пенсій, показники яких залежать від розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Коментар:Під час засідання уряду схвалювали проєкт бюджету і я як міністр соціальної політики і як людина скажу – так, звичайно, я хотіла більше грошей на соціальні програми, на соціальні ініціативи, але є об’єктивна реальність і треба на це зважати. І тут хочу підтримати міністра фінансів – треба балансувати й мати тверезу голову, як це правильно зробити.

Але попри те, що сьогодні люди схвильовані, сьогодні глобальна криза, люди не мають впевненості в завтрашньому дні, бюджет на 2021 рік не передбачає, по-перше, жодного скорочення жодної соціальної виплати. Друге – прожитковий мінімум зростає. Так, він зростає маленькими темпами – 9,3%, він покриває трохи більше прогнозованої інфляції, але все решта – допомоги, які до нього прив’язані, теж будуть підвищені. І будемо працювати над цим, щоб не було заборгованості, щоб навіть було зростання“, – зазначила міністр.

Ухвалення держбюджету потрібне для того, щоб були підвищені, зокрема, мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, а як наслідок – і пенсії.

Коментар:Іде 1 січня, чому нам потрібен цей бюджет? У зв’язку з тим, що підвищується мінімальна заробітна плата, підвищується ще один важливий соціальний стандарт – мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів, кому виповнилося 65 років, у кого є повний стаж. Вона підвищується на 400 гривень.

Розумієте, кажемо, що там важко, скрута, непроста ситуація, але ми всі законні базові стандарти соціальні виконуємо. І люди отримуватимуть уже в січні підвищені пенсії, які підпадають під цю категорію. Крім того, в липні буде реалізовуватися програма підвищення пенсій 75-літнім. 80-літні пенсіонери будуть знову ж таки додаткові 500 гривень отримувати. Всі ці речі в бюджеті 2021 року є“, – запевнила Лазебна.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Скільки українців отримують понад 10 тис. гривень пенсії в місяць

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward