НОВИНИ

У Мінсоцполітики анонсували, що планують замінити соціальні виплати: про що йде мова?

В Україні хочуть змінити пріоритети в підтримці людей з інвалідністю. Зокрема, надати їм більше економічної самостійності замість звичайних соцвиплат.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра соціальної політики України Оксану Жолнович в ефірі “Укрінформ: Вечірній стрім”.

За словами Жолнович, через війну кількість людей з інвалідністю буде стрімко зростати. Тому держава повинна змінювати напрямок своєї допомоги таким людям.

“Треба порушувати питання: чи всі види соціальної підтримки ми маємо зберігати на колишньому рівні? Наприклад, якщо людина пройшла якісну реабілітацію, ми забезпечили її протезом, перенавчанням, допомогли облаштувати, з урахуванням її особливих потреб, помешкання й робоче місце, і, якщо вона хоче працювати, надали їй роботу, яка приносить 10-20 тисяч гривень, то чи є сенс виплачувати їй пенсію у 2 тисячі гривень та обмежувати у трудових правах?” – зазначила міністр.

Читайте також: 22-річну українку, яка “хоче воювати за рф” засудили до довічного позбавлення волі

На її думку, краще витратити кошти на те, щоб допомогти людині із супроводом на робочому місці, яке необхідно облаштувати з урахуванням всіх потреб особи з інвалідністю.

“Вважаю, краще замість мізерної виплати надати людині якісну соціальну послугу й забезпечити її економічну самостійність. Це набагато ефективніше”, – наголосила Жолнович.

Вона також додала, що через війну середній вік людини з інвалідністю в Україні знижується.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Що станеться з організмом, якщо ви будете щовечора їсти цибулю

Ріпчаста цибуля — один із найпопулярніших овочів. Ми потроху додаємо її до різних страв —…

42 хв. ago

Запорізька АЕС знову на порозі блекауту – Енергоатом

Сьогодні, 23 травня, Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС), яка перебуває під російською окупацією, вчергове втратила підключення…

2 години ago

Кому цікаві пропозиції, а кому – проблеми: Гороскоп на 24 травня

Астрологи підготували гороскоп на 24 травня для усіх знаків Зодіаку. Що вас очікує в четвер,…

3 години ago

Нацбанк введе обмеження на банківські перекази: до 30 операцій на місяць

Національний банк України (НБУ) запровадить обмеження на переказ коштів з карти на карту 30 операціями…

3 години ago

У Раді підтвердили, що збираються підвищувати податки для українців

Щоб знайти додаткові джерела фінансування армії, влада змушена буде підвищити основні податки, у тому числі…

4 години ago

“Бронь від мобілізації треба розігрувати у лотерею” — Гетманцев

Голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев висловив пропозицію щодо бронювання від мобілізації, пропонуючи…

4 години ago