НОВИНИ

У Лукашенка вивчають можливість втечі до Росії — Bloomberg

Хоч Олександр Лукашенко публічно переконує, що не планує виїжджати з країни, оточення розглядає можливість його втечі до Росії та вже говорило про це з Кремлем.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох людей в Москві, які ознайомлені з ходом перемовин.

До такого плану в Лукашенка готуються в тому випадку, якщо він втратить владу. Видання також зазначає, що Мінськ вже зробив поступки та 14 серпня звільнив 32 російських найманців приватної військової компанії “Вагнер”, яких звинувачували в організації безладів в країні.

Те, що Лукашенко готовий іти на поступки Кремлю, випливає і з його розмови з Путіним, яка відбулась сьогодні, 15 серпня.

У ній президенти висловили свою впевненість, що проблеми в Білорусі скоро вирішаться: “головне, щоб цими проблемами не скористалися деструктивні сили, які хочуть нашкодити взаємовигідній співпраці двох країн в межах союзної держави”.

В розмові Путін також подякував Лукашенку за звільнення “вагнерівців”.

В телевізійному звернені перед телефонним дзвінком Лукашенко назвав протести “іноземною інтервенцією”, яка може загрожувати й Росії.

Коментар: “Захист Білорусі сьогодні це не менше, ніж захист усього нашого простору, союзної держави. Це приклад іншим, якщо білоруси не витримають, ця хвиля піде туди далі. Тому за нас так вчепилися”, — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, перед виборами стосунки між президентами Білорусі та Росії охололи, а Лукашенко звинувачував Москву у зовнішньому втручанні.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: “Загроза не лише Білорусі”: Лукашенко хоче поговорити з Путіним про протести в країні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Дніпрі чоловік вдарив ножем знайомого та втік: йому загрожує до 8 років за ґратами

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Про це повідомили у…

21 хв. ago

На Львівщині суд покарав пенсіонера за дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним чоловіка в поширенні комуністичної символіки, але звільнив від…

51 хв. ago

Голову РДА, який вчинив ДТП у Броварах, взяли під варту

Очільник Броварської райдержадміністрації Володимир Майбоженко, якого підозрюють у скоєнні ДТП напідпитку, перебуватиме під вартою до…

1 годину ago

В Україні різко здешевшав популярний овоч: яка ціна наразі

В Україні цього тижня здешевшали тепличні томати. Причиною називають сезонне збільшення пропозиції з місцевих теплиць, пише ТСН.…

2 години ago

Чому не можна їсти з ножа: народна прикмета

Широко поширена прикмета, що забороняє їсти з ножа, має стародавнє коріння та кілька пояснень, пише…

2 години ago

Як видалити жир з пательні: ефективні методи, які допоможуть

Важливо знати, як боротися зі стійким жиром і кіптявою, які накопичуються на пательнях. Ми ділимось…

3 години ago