У Лукашенка вивчають можливість втечі до Росії — Bloomberg

event 18:28 Субота 15 Серпня 2020 У СВІТІ

Хоч Олександр Лукашенко публічно переконує, що не планує виїжджати з країни, оточення розглядає можливість його втечі до Росії та вже говорило про це з Кремлем.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох людей в Москві, які ознайомлені з ходом перемовин.

До такого плану в Лукашенка готуються в тому випадку, якщо він втратить владу. Видання також зазначає, що Мінськ вже зробив поступки та 14 серпня звільнив 32 російських найманців приватної військової компанії “Вагнер”, яких звинувачували в організації безладів в країні.

Те, що Лукашенко готовий іти на поступки Кремлю, випливає і з його розмови з Путіним, яка відбулась сьогодні, 15 серпня.

У ній президенти висловили свою впевненість, що проблеми в Білорусі скоро вирішаться: “головне, щоб цими проблемами не скористалися деструктивні сили, які хочуть нашкодити взаємовигідній співпраці двох країн в межах союзної держави”.

В розмові Путін також подякував Лукашенку за звільнення “вагнерівців”.

В телевізійному звернені перед телефонним дзвінком Лукашенко назвав протести “іноземною інтервенцією”, яка може загрожувати й Росії.

Коментар: “Захист Білорусі сьогодні це не менше, ніж захист усього нашого простору, союзної держави. Це приклад іншим, якщо білоруси не витримають, ця хвиля піде туди далі. Тому за нас так вчепилися”, — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, перед виборами стосунки між президентами Білорусі та Росії охололи, а Лукашенко звинувачував Москву у зовнішньому втручанні.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: “Загроза не лише Білорусі”: Лукашенко хоче поговорити з Путіним про протести в країні

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward