У Києві люди врятували 40 черепашок: рептилії почали замерзати у кризі (фото)

event 12:19 Четвер 10 Грудня 2020 ПОДІЇ

У Києві у Синьому озері на Виноградарі 7 грудня люди врятували 40 черепах. Бідні рептилії почали замерзати у кризі. Рятувальники з Kyiv Animal Rescue Group витягли їх та відвезли у ветеринарну клініку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У цю пору року черепахи повинні зариватися у мул на дні водоймища й там зимувати, але озеро дуже обміліло, плазуни вилізли ближче до берега – місцями на цьому озері глибина впала нижче критичних позначок. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Kyiv Animal Rescue Group.

Як рятували черепашок

Люди, які гуляли на озері повідомили, що на мілководді крізь лід спостерігають велику кількість черепах. Після консультацій з зоологами, стало ясно, що така поведінка черепахам не властива. Вони повинні знаходитися в сплячці на дні водойми.

Коментар:З якої причини вони опинилися біля берега й почали вмерзати у лід, не відомо“, – пишуть рятувальники тварин.

Після декількох годин роботи пилкою, з під льоду вилучено 40 черепах. Всі вони госпіталізовані в клініку, де їм надали першу допомогу, а тепер лікують. Деякі тварини мають серйозні травми. З одної витягнули рибальський гачок.

Виявилось, що люди врятували 5 червоновухих черепах та 35 болотних.

Для організації повноцінної зимової сплячки потрібно приміщення з 7 – 9 градусами вище нуля, де можна розмістити контейнери та оглядати їх раз в 1 – 2 тижні.

Навесні болотні черепахи повернуться на волю.

Сегодня ночью нам привезли около 50 черепах, вмерзших в лед на мелководье. Там есть живые, но наверняка и много погибших. С зимовкой болотных черепах нужна будет помощь (помещение 7-9 градусов выше нуля, где можно разместить контейнеры и осматривать их раз в 1-2 недели). С передержкой красноухих черепах: после выяснения состояния их здоровья нужно будет подержать их хотя бы в контейнере, постепенно повышая температуру, так что это вопрос пары дней. Радуемся, что у нас в помещении клиники EXOVET есть неотапливаемая лоджия…Оперативная съемка спасения черепах: Михаил Сторожук

Опубликовано Exovet – лікування птахів, рептилій, гризунів та екзотичних тварин в Києві Понедельник, 7 декабря 2020 г.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Після 3 років полону”: в Україну повернулися двоє громадян, яких утримували в Іраку

Теги: Київ
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward