У який час варто їсти вуглеводи, щоб не набирати вагу

event 09:34 Середа 21 Квітня 2021 Здоров'я

Вуглеводи, разом із жирами та білками, належать до найважливіших і незамінних компонентів їжі. Це органічні сполуки, що складаються із вуглеводню, водню та кисню.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вуглеводи містяться практично у всіх харчових продуктах. Однак, щоб не набирати вагу, вживати їх слід правильно. Як правильно їсти вуглеводи та в який час доби — розповіла експертка у психології зниження ваги, консультантка з дієтологічного супроводу та здорового способу життя Олена Кален.

  • Вуглевод краще включати до складу основного прийому їжі або перед ним.
  • Якщо вуглевод із низьким ГІ (глікемічний індекс, який показує, як сильно підвищується цукор у крові після вживання вуглеводів), за словами Олени Кален, його можна вживати в будь-який час доби. Сюди належать молочні продукти, овочі, зелень, більша частина круп, сухофрукти, ягоди. Вони допомагають травленню та йдуть на користь здоров’ю й фігурі.
  • Вуглеводи із середнім і високим ГІ слід їсти у першій половині дня, краще — на сніданок. Сюди належать: паста, гарбуз, морква, буряк, цільнозерновий хліб, мед, фініки, інжир, солодкі стиглі та переспілі фрукти, картопля, гарбуз, усі солодощі та випічка.

Коментар: За ніч організм витрачає весь глікоген у печінці та м’язах і потребує завантаження. Тому вранці цукор відкладається не в жир, а в запаси глікогену, який буде протягом дня використовуватися на енергію, і вага не набереться“, — резюмувала Олена Кален.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Лікар пояснив, чому шкідливо займатися самолікуванням

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward