НОВИНИ

У Грузії опозиція висунула владі “ультиматум”

Опозиційні політики та їх прихильники зібралися перед будівлею парламенту Грузії на проспекті Руставелі у Тбілісі з вимогою провести повторні парламентські вибори.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Стверджуючи, що Центральна виборча комісія (ЦВК) сфальсифікувала результати виборів на користь правлячої партії “Грузинська мрія”, опозиційні політики закликають громадськість “захистити свій голос”.

Відмовляючись приймати свої парламентські мандати, опозиційні політики вимагають провести вільні та чесні повторні вибори, звільнити голову ЦВК Грузії Тамара Жванію та забезпечити “чесний” склад виборчих комісій, а також звільнити всіх політичних затриманих

Опозиція також закликала лідера правлячої партії провести з ними розмову щодо вище зазначених питань до 20:00 разом з міжнародними партнерами.

Назвавши вимоги опозиції “абсурдними”, член правлячої партії “Грузинська мрія” Георгій Кахіані закликав опозицію повернутися до виборчого процесу та врешті-решт долучитися до парламентського життя.

Як повідомляв Укрінформ, у Грузії 31 жовтня відбулися чергові парламентські вибори. Правляча партія “Грузинська мрія” отримала на парламентських виборах 48,15% голосів за пропорційною системою, а опозиційний блок “ЄНД – Сила в єдності” – 27,13%. Загалом до парламенту десятого скликання проходять сім партій та два блоки.

Опозиція заявила про “тотальну фальсифікацію” підсумків парламентських виборів у Грузії та анонсувала перманентні акції протестів доти, поки в країні не буде призначено дострокове голосування.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: В Японії спадкоємцем престолу офіційно проголосили принца Акісіно

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

6 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

8 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

8 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

8 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

9 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

9 години ago