У додатку “Дія” з’явиться електронний підпис: деталі

event 13:20 Четвер 03 Вересня 2020 ПОДІЇ

Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок Дія.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Старт реалізації експериментального проєкту дала постанова, ухвалена Кабінетом Міністрів України на засіданні 2 вересня.

Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку Дія для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія. 

Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн. 

Коментар: “Смарт-Дія – електронний підпис, що діятиме протягом короткого періоду та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Смарт-Дія дозволятиме підписувати документи, отримувати адміністративні. фінансові та комерційні послуги просто зі смартфону”, – розповів міністр цифрової трансформації михайло Федоров.

Потенційних користувачів електронного підпису Смарт-Дія становить можуть стати близько 8 000 000 українців. Вони мають бути власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки, а також користуватися смартфонами з NFC-модулем. 

За технічну та технологічну реалізацію експерименту відповідатиме державне підприємство “Дія”, що належить до сфери управління Міністерства цифрової трансформації України. 

Проєкт реалізується у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою України, а також SURGe за підтримки Уряду Канади.

Джерело: сайт Міністерства цифрової трансформації

Читайте також: Як оформити допомогу по безробіттю через додаток Дія – три кроки

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward