У Чорнобильську зону відновлять екскурсії: умови та обмеження поїздок

event 17:42 П’ятниця 29 Травня 2020 ПОДІЇ

Зона відчуження відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями. Про це інформує пресслужба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: “Відповідно до Наказу ДАЗВ на території зони відчуження дозволено здійснювати масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні та інші) заходи, зокрема відвідування з метою ознайомлення, з урахуванням заборон, визначених постановою Кабінету Міністрів України”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Деталі: Повідомляється, що було розроблено рекомендації, які варто враховувати під час відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення до завершення адаптивного карантину.

Коментар:Обов’язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП Дитятки, наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції“, – повідомили в управлінні.

Наголошується, що до відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань.

Якщо під час проведення температурного скринінгу на КПП Дитятки буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань – всю групу не буде допущено до зони відчуження.

Крім того, за словами помічника директора ДП ЦОТІЗ Кирила Гарника, на період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об’єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день – село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт “Чорнобиль-2”, село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більше 10 осіб.

Джерело: сайт УНН

Читайте також: Верховний Суд оскаржив карантинні обмеження в Україні: деталі

Теги:
Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward