НОВИНИ

У Чехії бракує українських заробітчан, їх можуть замінити філіппінці

Чехія має намір компенсувати брак заробітчан з України за рахунок працівників із Філіппін, а також невійськовозобов’язаних українців.

Про це повідомляє Radio Prague International.

“МВС (Чехії – ред.) надіслало пропозицію на процедуру коментарів. Враховуючи, що чинна квота у 38 тисяч місць на цей час не використовується українцями, пропозиція передбачає скорочення для України до 11 тисяч заяв на рік. Для Філіппін МВС прогнозує збільшення квоти на 5000-10 300 осіб на рік”, – йдеться у повідомленні.

При цьому в МВС зазначають, що нова квота використовуватиметься на практиці громадянами України, які мешкають в інших державах ЄС. Крім того, нею можуть скористатися українці, які мають право на законній підставі залишити територію України (переважно жінки, а також чоловіки віком від 60 років).

“Новий обсяг квоти буде достатнім для цієї цільової групи”, – повідомили автори проєкту в його обґрунтуванні.

Читайте також: Україна збільшує виробництво усіх видів озброєння та мілітаризує економіку – Кулеба

Заявки працівників середньої та низької кваліфікації розглядатиме Генеральне консульство Чехії у Львові. За потреби охочі зможуть звернутися до посольства з проханням скасувати необхідність особистого подання заяви.

Як зазначається, чеські компанії вже давно скаржаться на нестачу працівників. Наприклад, як заявив нещодавно міністр сільського господарства Марек Виборни, в аграрному секторі бракує від 8 тис. до 10 тис. осіб. До початку російського вторгнення ці місця переважно займали українці.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

В Україну прийшло “бабине літо”: прогноз синоптика

В Україні починається "бабине літо". Про це розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише уніан.…

4 години ago

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік з місця ДТП

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході і поїхав з місця ДТП. Правоохоронцям…

5 години ago

Зварювальник на Закарпатті вирізав дірку у мості та втік через неї до Угорщини, — ЗМІ

Під час ремонту мосту на Закарпатті зварювальник вирізав дірку у мості, і таким чином він…

5 години ago

На Одещині співробітник районного ТЦК змінював інформацію в реєстрі «Оберіг»

Співробітники ДБР викрили старшого солдата Малиновського РТЦК та СП Одеси, який за гроші вносив неправдиву…

5 години ago

Україна створить реєстр постраждалих дітей від російської агресії

Верховна Рада ухвалила закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії…

6 години ago

Полімерні зернові рукави – ефективний інструмент зберігання зернових культур

Технологія зберігання зерна у спеціальних полімерних рукавах передбачає створення спеціального бар'єру, щоб протидіяти впливу відкритого…

6 години ago