НОВИНИ

У Білорусі починається загальнонаціональний страйк: причина

Від сьогодні, 26 жовтня, в Білорусі має розпочатися загальнонаціональний страйк після невиконання самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком вимог “Народного Ультиматуму” Світлани Тіхановської.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Білоруси здійснять цей крок, оскільки їхнє слово — закон. Закон, якого нас намагалися позбавити, але який ми обов’язково повернемо. І в цьому нам допоможе наша головна мирна зброя — солідарність“, — оголосила Тіхановська напередодні, 25 жовтня.

Того дня в Білорусі відбувся одинадцятий недільний марш за участі десятків тисяч людей, які вимагали від Лукашенка виконання трьох вимог “Народного Ультиматуму” Тіхановської: оголосити про відставку, припинити насилля на вулицях і звільнити всіх політв’язнів.

До обіду 25 жовтня Лукашенко частково виконав хіба одну з вимог — щодо звільнення політв’язнів. Після зустрічі самопроголошеного президента з окремими опозиціонерами в СІЗО звідти відпустили Юрія Воскресенського і Дмитра Рабцевича.

Крім того, на недільних акціях силовики застосували проти демонстрантів світло-шумові гранати й гумові кулі, внаслідок чого постраждали принаймні кілька людей. В МВС Білорусі визнали, що застосовували спецзасоби “для стримування найбільш агресивних протестувальників”.

За повідомленнями білоруських ЗМІ, страйк уже почався на кількох підприємствах і в установах країни — зокрема на Мінському заводі колісних тягачів (МЗКТ), Мінському тракторному заводі (МТЗ) та Білоруському державному університеті.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: “Даю вам слово, хлопці”: Лукашенко пообіцяв що більше не балотуватиметься в президенти

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Забутий суперфуд: поживний щавель, який збагатить ваш раціон

Якщо ви хочете розширити свій вибір листової зелені на ринку, щавель – це зелень, яку…

7 години ago

Як правильно приготувати спаржу: 4 швидкі способи

Настав сезон спаржі – вишуканого овочу, сповненого корисних елементів та вітамінів. Спаржа готується дуже швидко,…

9 години ago

Шикарний блиск за 5 хвилин: цей простий трюк у душі зробить волосся, як у рекламі

Ви коли-небудь бачили волосся, яке так блищить, що схоже на дзеркало? Звичайно, так — у…

10 години ago

Через які помилки можна втратити урожай груш: не всі садівники знають

Груша – невибагливе дерево і при належному догляді за рослиною, плоди виростають смачними, соковитими та…

11 години ago

На Закарпатті жителька Ужгорода постане перед судом за організацію азартних ігор онлайн

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного проведення азартних ігор,…

12 години ago

Вдарив, а потім викрав телефон: поліцейські Дніпра оголосили підозру зловмиснику

Вчора ввечері, 16 травня, у Дніпрі 37-річний чоловік напав на 40-річного перехожого та відібрав у…

12 години ago