НОВИНИ

Тимошенко заявив, що у 2022 році “Велика реставрація” стартуватиме без розкачки

Масова реконструкція і ремонт об’єктів культури під назвою “Велика реставрація” ще активніше стартує в наступному році, а до того потрібно підготувати всю необхідну проєктну документацію.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив координатор “Великого будівництва”, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Програма “Велика реставрація”, яку анонсував президент в рамках розпочатого ним “Великого будівництва”, передбачає відновлення 150 об’єктів за 3 роки. Серед них – замки, музеї, театри, садиби й багато іншого. На програму вже цього року передбачено близько 2 млрд гривень.

Коментар: Там кілька категорій об’єктів: ті, що стоять на балансі Міністерства культури, й ті, що на балансах обладміністрацій і міст. Ці об’єкти теж можна реставрувати за гроші з держбюджету в співфінансуванні з місцевою владою. В цьому році вже почалася реставрація багатьох з них“, – заявив він.

На інших об’єктах головне завдання – підготувати проєктно-кошторисну документацію. Оскільки відновленням культурних об’єктів ніхто не займався, документація відсутня, а краще, що є – план будівлі в директора музею.

Коментар: Саме тому ми й переглянули всю систему “Великого будівництва”. Зараз займаємося проєктно-кошторисною документацією об’єктів, до яких приступимо в наступному році. Потім будуть тендери і, щойно почнеться сезон 2022 року, реставрація стартує без розкачки. Але реставрація – це не будівництво, а довгий і тонкий процес, який може розтягнутися на два-три роки“, – пояснив Тимошенко.

Нагадаємо, до першого етапу програми “Велика реставрація” включена “Голгофа” Берестецького заповідника, що на Рівненщині.

Читайте також: За кожним міліметром “Великого будівництва” стежить незалежний технагляд

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

До 2050 року дві третини м’яса та молочних продуктів альтернативні продукти

До 2050 року альтернативні білки можуть витіснити дві третини м’яса та молочних продуктів у Європі. …

3 хв. ago

Мін’юст назвав кількість в’язнів, які погодилися вийти з тюрми на фронт

Майже 5 тисяч засуджених погодилися із ухваленням закону про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на…

23 хв. ago

В Україні розпочали серійне виробництво FPV-дронів із самонаведенням

Один з найбільших виробників дронів в Україні Vyriy Drone почав серійно виробляти FPV-дрони із самонаведенням. …

46 хв. ago

Які підроблені продукти ми купуємо в магазині щодня та як їх відрізнити від справжніх

Так, шахраї не стоять на місці і постійно вдосконалюють свої методи, щоб обдурити споживачів і…

1 годину ago

У Рівному жінка вкрала сумку, в якій було 100 тисяч гривень

15 травня до поліції надійшло повідомлення 42-річної підприємиці, що із її торговельного кіоску на вулиці…

1 годину ago

Рівненщина у жалобі: у різних куточках області попрощалися з шістьма Героями

Рівненщина попрощалася з Героями: Петром Магрелом з Сарненської громади, Ігорем Бозинчуком – з Шпанівської, Володимиром…

2 години ago