НОВИНИ

“Цвістимуть аж до заморозків”: які квіти можна посадити в березні

Погода в березні не радує, але це не привід сидіти склавши руки – якраз час сіяти квіти для саду. Розповідаємо, які квіти можна посадити в березні, щоб вони радували до осені, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Які квіти посадити в березні

  • Вербена

Вербену люблять за невибагливість і яскраві квіти, а цвіте вона аж до початку заморозків. Насіння вербени сіють на розсаду в березні, а перші сходи з’являються через 15 днів. У грунт вербену висаджують в травні. Під час висадки потрібно враховувати, що вербена любить простір, тому сіянці потрібно садити на відстані 25-30 см. 

  • Флокс однорічний

Висівають на розсаду в березні, насіння проростає на поверхні грунту і на світлі. Флокс дуже швидко сходить – через 5-8 днів вже з’являються проростки. У відкритий грунт висаджують його в квітні-травні, коли грунт досить прогріється. Цвіте флокс з червня і до заморозків.

  • Аліссум однорічний

Цією квіткою часто прикрашають клумби безперервного цвітіння – вона покриває їх красивим килимом. У аліссума приємний медовий аромат і ніжні квіти. Сіють на розсаду з середини березня до початку квітня, перше насіння проростає через 10-12 днів. Пересаджують аліссум в грунт у кінці травня. 

Читайте також: Місячний календар на квітень 2023: сприятливі та несприятливі дні для справ

  • Левиний зів

Зазвичай левиний зів висівають прямо в грунт, коли той досить прогріється. Але в березні його краще посадити на розсаду. Для цього насіння перемішують з піском, присипають землею і поливають. Вже через 10 днів з’являються перші сходи. Пересаджувати в квітник левиний зів можна через півтора-два місяці. Цвіте він з червня по листопад.

  • Клеома

Рясно цвіте з червня і до заморозків. Це незвичайна і ароматна квітка, сіють її на розсаду в березні, а в грунт пересаджують у другій половині травня. Як і вербена, клеома любить простір – висаджувати саджанці потрібно на відстані 50 см один від одного.

  • Петунія

Квітка, яку зазвичай прийнято висаджувати в горщиках і прикрашати ними тераси, дуже красиво буде виглядати в саду. Насіння сіють на розсаду тільки поверхнево, а через 7-14 днів з’являються перші сходи. Висаджувати петунію у відкритий грунт можна після того, як відступлять заморозки, на відстані 30-35 см. Цвіте вона безперервно з весни до осені.

  • Лаванда

У березні також висівають лаванду. Перші сходи з’являються через 14 днів, а в грунт її можна пересадити, коли пройдуть всі весняні заморозки. Лаванда любить сонце. Прекрасна тим, що своїм ароматом відлякує мух, комарів, міль і різного роду шкідників. Тому її часто садять під вікнами кухні або вітальні. Цвіте лаванда аж до жовтня.  

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

У Рівному жінка вкрала сумку, в якій було 100 тисяч гривень

15 травня до поліції надійшло повідомлення 42-річної підприємиці, що із її торговельного кіоску на вулиці…

11 хв. ago

Рівненщина у жалобі: у різних куточках області попрощалися з шістьма Героями

Рівненщина попрощалася з Героями: Петром Магрелом з Сарненської громади, Ігорем Бозинчуком – з Шпанівської, Володимиром…

33 хв. ago

Половина росіян за переговори з Україною, але повертати території не хочуть – опитування “Левада-Центру”

Половина опитаних росіян вважають, що з Україною треба розпочинати переговори. Але лише третина готова повернути…

34 хв. ago

Швидкий та пухкий шоколадний пиріг на молоці: простий рецепт

Можна говорити багато про випічку, але в пріоритеті завжди будуть рецепти швидкого приготування. І запропонований…

1 годину ago

У Польщі жорстоко вбили і розчленували 48-річного українця

На агропідприємстві у селищі Рокіціни на півночі Польщі жорстоко вбили і розчленували 48-річного українця, а…

1 годину ago

Перед вихідними в Україну увірветься довгоочікуване тепло: прогноз погоди

У п'ятницю, 17 травня, практично по всій Україні стане набагато тепліше, тільки на сході країни…

2 години ago