НОВИНИ

Цього тижня буде холодно: в Україні очікуються снігопади та дощі (карта)

Цього тижня в Україні очікується прохолодна погода, у вівторок у західних регіонах можливі снігопади. У середу почнуться дощі і йтимуть до суботи. Середня температура цього тижня становитиме +10°…+12°.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Так, у понеділок, 5 квітня, практично по всій країні вигляне сонце. Хмарна погода очікується, переважно, на сході. Невеликий дощ очікується в Криму. Температура вдень протримається на рівні +9°…+12°.

У вівторок у західних областях похолодає до +2° і піде сніг. У Луцьку та на Івано-Франківщині очікуються дощі. У центрі ж, навпаки, температура підвищиться до +14°, очікується хмарна з проясненнями погода.

У середу похолодання і опади поширяться практично на всю країну, сухо буде тільки на Херсонщині і в Криму. Температура в центрі впаде до +2°, на півдні – підвищиться до +15°.

У четвер дощі продовжаться, сухо буде тільки на сході і у декількох південних областях. Температура трохи підніметься, але в цілому залишиться на рівні +10°.

У п’ятницю, як і раніше, дощитиме. Але дощі нарешті залишать західні області. Попри опади, по всій території очікується мінлива хмарність. 

На вихідних опади відступлять. Тільки у Львові та Івано-Франківську в неділю очікуються невеликі дощі. Температура у суботу та неділю залишиться на рівні +9°…+13°.

Народний прогноз на тиждень

5 квітня – день Никона і Федула-Вітрогона. Никон – руйнівник сніжного покриву, а Федул – покровитель вітру. Прийшов Федул – теплий вітер дмухнув.

У народному календарі 6 квітня називали днем Захарія Постника. Сьогоднішній день покаже, якою буде весна. На Захарія ніч тепла – весна дружна.

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Благовіщення без ластівок-холодна зима. Небо на Благовіщення безхмарне, сонце ясне – буде літо грозовим.

8 квітня – день Гавриїла Благовіста. Якою буде погода 8 квітня, такою вона буде і 8 жовтня.

9 квітня – день Мотрони-настівниці. До цього дня майже весь сніг вже сходив, прилітали Птахи.

10 квітня – день Іларіона-вивірни голоблі. З цього дня за старих часів припинявся санний шлях. Якщо в цей день птахи в’ють гнізда на сонячній стороні – до холодного літа.

11 Квітня – Марка мученика. На свято Марка дощ йде – то і на камені овес зійде

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Завтра Україну накриє потужний циклон: прогноз синоптика

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

9 продуктів, щоб їсти достатньо клітковини і забути про проблеми із травленням

Клітковина –  необхідна складова здорового раціону, адже вона допомагає підтримувати відчуття ситості та регулює процеси…

5 години ago

Рецепт найсмачнішого фаршированого перцю

У кожної господині свої секрети приготування фаршированого перцю, а ми поділимося з вами нашим рецептом.…

7 години ago

Як черствий хліб знову зробити свіжим: 7 способів

Якщо хліб не зіпсувався, а просто засох, його можна реанімувати. Це нескладно. Є прості лайфхаки,…

8 години ago

5 кімнатних рослин, які допоможуть позбутися плісняви у будинку

З настанням холодів температура повітря починає знижуватися, тому в будинку може з'являтися пліснява. Ванна кімната…

9 години ago

25-річний чоловік заблукав в горах Закарпаття і сам викликав прикордонників

Прикордонники відділу “Новоселиця” на Закарпатті розшукали чоловіка, який хотів нелегально перетнути кордон із Словаччиною, але…

10 години ago

На Рівненщині пасажир мікроавтобуса порізав собі руки на прикордонному посту

На Рівненщині у Сарненському районі чоловік з ознаками алкогольного сп’яніння порізав собі ножем руки на…

11 години ago