НОВИНИ

Ціни на яблука в Україні зростатимуть: причини

Станом на середину січня поточного року, реалізація яблук з необладнаних сховищ вже завершилася, і практично всі обсяги продукції середньої та низької якості в країні вичерпалися.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: З початку поточного тижня від українських садівників стали все частіше надходити повідомлення про завершення реалізації залишкових партій яблук сорту “Гала”.

Як говориться в моніторингу, у виробників не тільки були проблеми з комплектацією партій на експорт, а й виникали складнощі з відправкою продукції на внутрішній ринок, попри низькі вимоги до якості з боку місцевих покупців.

Коментар:Навіть, попри те, що зростання виробництва основного українського фрукта у 2020 році підтвердилося, паралельно з цим збільшилася і частка низькоякісної продукції, яку важко продати навіть на внутрішньому ринку, не кажучи вже про експорт. В результаті, вже з початку 2021 р. якісні яблука на ринку України почали додавати в ціні, а асортимент пропонованих основних сортів вже найближчим часом скоротиться як мінімум на одну позицію“, — констатує керівник проєкту “АПК-Інформ: овочі та фрукти” Олександр Хорев.

Станом на середину січня поточного року, реалізація яблук з необладнаних сховищ вже завершилася, і практично всі обсяги продукції середньої та низької якості в країні вичерпалися. У підсумку, ціновий діапазон на яблуко в Україні дещо звузився до 8-17 грн/кг, а середня ціна підросла на 1 грн/кг до 13 грн/кг щодо останніх чисел грудня минулого 2020 року.

Таким чином, на думку проєкту “АПК-Інформ: овочі та фрукти”, на українському ринку вже є всі передумови до подальшого зростання цін на яблуко врожаю 2020 року, і цей фрукт з великою часткою ймовірності продовжить дорожчати в країні. Проте, на цей момент ще досить складно спрогнозувати, до якого рівня продовжиться зростання цін, оскільки у весняні місяці 2021 року на їх формування будуть впливати зміни в запасах яблук в сусідніх Польщі та Молдові.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: З 25 січня Україна повернеться до адаптивного карантину — Шмигаль

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Чим підживити півонії наприкінці квітня: поради городникам

Квітникарям не можна пропускати графік підживлення культурних рослин, навіть якщо грунт на ділянці не втомлений…

13 хв. ago

Завдали близько 20 ножових поранень: на Хмельниччині за вбивство перед судом постане двоє зловмисників

Чоловікам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі вже завершили досудове розслідування…

1 годину ago

У Дніпрі чоловік вдарив ножем знайомого та втік: йому загрожує до 8 років за ґратами

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Про це повідомили у…

2 години ago

На Львівщині суд покарав пенсіонера за дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним чоловіка в поширенні комуністичної символіки, але звільнив від…

2 години ago

Голову РДА, який вчинив ДТП у Броварах, взяли під варту

Очільник Броварської райдержадміністрації Володимир Майбоженко, якого підозрюють у скоєнні ДТП напідпитку, перебуватиме під вартою до…

3 години ago

В Україні різко здешевшав популярний овоч: яка ціна наразі

В Україні цього тижня здешевшали тепличні томати. Причиною називають сезонне збільшення пропозиції з місцевих теплиць, пише ТСН.…

3 години ago