НОВИНИ

Ціни на бензин в Україні різко підуть вгору

В Україні підскочила ціна на пальне для автомобілів. Протягом тижня бензин, дизель і автогаз можуть подорожчати ще на гривню.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За словами, заступника директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадія Рябцева, імпортний бензин і дизпаливо подорожчали в опті, що змусило підвищити ціни і в мережах нижнього цінового сегменту.

Директор “Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн зазначив, що роздрібні оператори, що працюють в економ-сегменті, 16 жовтня перейшли до підвищення цін на бензини і дизпаливо.

Де і на скільки подорожчав бензин:

  • “БРСМ-Нафта” в усіх регіонах своєї присутності підняла ціни на бензини на 30 коп./л: А-92 подорожчав з 20,49 до 20,79 грн/л, А-95 – з 21,49 до 21,79 грн/л. ДП подорожчало на 50 і 30 коп./л, до 19,79 і 20,29 грн/л у Вінницькій та Київській областях відповідно.
  • Мережа KLO збільшила вартість бензинів на 5 коп /л: А-92 – до 22,74 грн/л, А-95 до 23,74 грн/л. ДП подорожчало на 20 коп./л, до 22,49 грн/л.
  • Motto 16 жовтня підняла ціни на бензини в межах 20-60 коп./л в залежності від регіону. Таким чином, середня ціна А-92 по мережі становить 20,10 грн/л, А-95 – 21,21 грн/л, ДП – 19,80 грн/л.

За словами аналітика ринку скрапленого газу Артема Куюна, триває вересневий тренд на зростання цін в роздрібі.

Коментар:За кордоном починається високий сезон споживання газу для опалення, а в Україні – низький сезон споживання у автомобілістів, тому ціни зростають, продавці хочуть заробити не на обсязі продажів, як влітку, а на прибутку. Середня роздрібна ціна поки 12,30 грн/л , але в опті газ вже коштує 11 грн/л, з урахуванням транспортних витрат і прибутку операторів обґрунтована ціна – 13,5 грн/л. Це потенціал зростання, який буде реалізовано“, – пояснив він.

19 жовтня найбільша українська мережа АЗС “Приват”, що зберігала ціни на бензини і дизпаливо незмінними з 29 квітня, підвищила їх відразу на 1 грн/л. Це, за словами експертів, може викликати швидкий перегляд цін і в інших мережах.

Рябцев додав, що наявність розгалуженої мережі “Привату” була тим якорем, який утримував ціни на бензин і ДТ від більш значного подорожчання.

Коментар: Тепер такого якоря немає, а значить ціни різко підуть вгору. Накопичений потенціал зростання в 80 коп./л буде реалізований вже у найближчі дні – спочатку в мережах-дискаунтерів, потім і в більших“, – впевнений експерт.

А ось Артем Куюн спрогнозував, що зріджений газ буде стійко дорожчати, але станеться це не відразу, а поступово.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: За добу на Рівненщині зафіксували 150 нових хворих на коронавірус

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україну прийшло “бабине літо”: прогноз синоптика

В Україні починається "бабине літо". Про це розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише уніан.…

9 години ago

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік з місця ДТП

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході і поїхав з місця ДТП. Правоохоронцям…

10 години ago

Зварювальник на Закарпатті вирізав дірку у мості та втік через неї до Угорщини, — ЗМІ

Під час ремонту мосту на Закарпатті зварювальник вирізав дірку у мості, і таким чином він…

10 години ago

На Одещині співробітник районного ТЦК змінював інформацію в реєстрі «Оберіг»

Співробітники ДБР викрили старшого солдата Малиновського РТЦК та СП Одеси, який за гроші вносив неправдиву…

10 години ago

Україна створить реєстр постраждалих дітей від російської агресії

Верховна Рада ухвалила закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії…

11 години ago

Полімерні зернові рукави – ефективний інструмент зберігання зернових культур

Технологія зберігання зерна у спеціальних полімерних рукавах передбачає створення спеціального бар'єру, щоб протидіяти впливу відкритого…

11 години ago