“Цінуйте своє”: рівнянки долучилися до Всеукраїнського флешмобу #УкраїнськаХустка

event 17:46 Понеділок 07 Грудня 2020 РІВНЕ

Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Вже другий рік поспіль з цієї нагоди в Україні проводять всеукраїнський флешмоб #УкраїнськаХустка. До нього долучилися й рівнянки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Це свято покликане об’єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою – зберігати та відновлювати українські традиції.

Українок закликають робити світлини з хусткою та публікувати у соцмережах із хештегом #УкраїнськаХустка.

Дружина нардепа від Рівненщини Дмитра Соломчука Олена закликала цінувати своє – історію, культуру, а “не зазирати до когось”.

З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

Помічник-консультант народного депутата України Соломчука Д. В. Світлана Дзенік пояснила, що під час флешмобу “Зроби фото з хусткою” кожна жінка може прикрасити себе автентичним аксесуаром та продемонструвати багатовікову красу української жінки.

Коментар: “Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі “Зроби фото з хусткою”. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із хештегами #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка“, – йдеться у дописі.

До флешмобу приєдналися й інші відомі рівнянки.

Також хустка була маркером соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Водночас хустина свідчила й про рівень достатку родини, адже заможні жінки носили хустки із дорогих тканин, бідні – із дешевших.

Цікаво, що українська хустка мала біле тло, а от кольорові варіації мають турецьке коріння.

Читайте також: 7 грудня 2020 року: Катеринин день, що сьогодні не можна робити

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward