“Церкву Рівного побачили у всьому світі, навіть в Африці”, – мер (фотожаби)

event 12:12 Вівторок 14 Квітня 2020 ПОДІЇ

Телеглядачі і читачі багатьох іноземних інформаційних ресурсів стали свідками грубого порушення карантинних заходів, які спрямовані на зупинення пандемії коронавірусу. Про це повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Деталі: Йдеться про випадок, коли біля Свято-Воскресенського собору в Рівному, на Вербну неділю зібралася велика кількість людей.

Віряни не дотримувалися дистанції, були без захисних масок і ходили до причастя.

Володимир Хомко зауважив таке:

Сюжет з Рівного побачили у всьому світі. Навіть не знаю, чи були такі інформаційні ресурси, які не показали це дійство навіть в Африці. Відео облетіло світ.

 Сьогодні має відбутися засідання спеціальної комісії, де з-поміж багатьох питань ми будемо робити звернення до керівників релігійних конфесій. Адже є постанова Кабміну, ігнорування якої може коштувати життя.

Нагадаю, є рішення про те, що у період з 6 по 24  квітня проведення спортивних, культурних та релігійних заходів під ЗАБОРОНОЮ. Людей шкода, вони не розуміють, що наражають себе на небезпеку.

Тому ми маємо вживати усіх правомірних заходів. Тож будемо просити священнослужителів зробити усе можливе, аби на Великдень біля церков не було скупчень людей. Бо це буде на нашій совісті.

 Щодня у нас зростає кількість хворих на коронавірус. Вчора було 37 недужих, сьогодні – 46… Треба доносити цю інформацію людям.

 Нагадую, є постанова Кабміну про заборону відвідування церков на Великдень. Та й по місту можна переміщатися не більше ніж по двоє.

 Зауважу, що через пандемію коронавірусу є міста, де усі церкви просто закрили. Наприклад, так зробили у Санкт-Петербурзі.

Рівне – у неділю, 12-го квітня. Натовп парафіян біля Свято-Воскресенського собору, що у центрі міста
Рівне. Той самий храм, тільки з іншого ракурсу. На Вербну неділю кількість людей, які прийшли до собору, перевалила за сотню

Поки відомо, що за таке порушення карантину нікого не притягнули до відповідальності.

Джерело: сайт Радіо Трек

Читайте також: “Розпочнеться у листопаді 2020 року”: лікарі пояснили, чому другої хвилі COVID-19 не уникнути

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward