Троє українців застрягли в буферній зоні Сінгапуру та не можуть потрапити до України

event 17:38 Четвер 19 Березня 2020 ПОДІЇ

Історію перельотів Сінгапур-Берлін-Сінгапур, та скільки часу нині перебуває в буферній зоні останньої країни, виклав на своїй сторінці у Фейсбук хлопець з Чернівців, Oleg Gryndic.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Заплановано поїзда з Індонезії, де на той час перебував чоловік, була на 17 березня. Дорога пролягала саме в Сінгапур. Звідти, пересадка в Берлін і на Україну, розповідає на своїй сторінці у Фейсбук Олег.

Коментар: “Прибувши в аеропорт, я до кінця не вірив, що мій рейс в Сінгапур відбудеться. Була надія що його відмінять, але як виявилось (хоча я це знав і раніше) для дешевих авіакомпаній краще літати натричверті пустими, ніж скасовувати рейси і віддавати людям гроші. Я вилетів в Сінгапур, і моя мрія побачити місто перетворилась на доволі сумне споглядання на нього, через вікно терміналу.
Десятигодинне очікування літака до Берліну, плавно перейшло в одинадцятигодинний переліт до столиці Німеччини.”
– пише хлопець.

Коли ж після 11-годинного перельоту до Берліну хлопець таки дістався, покинути аеропорт йому як планувалось, не вийшло. Уже на виході з літака його документи, та ще трьох українців перевіряла німецька поліція. І лише пізніше людям сказали, що європейський союз, закрився на в’їзд для громадян не європейської зони, про що оголосила Ангела Меркель. Саме в той час коли вони були на шляху до Берліна.

Коментар: “..тобто в час, коли я третю годину прорізав повітряний простір, в сталевому боїнгу на якому я летів доречі вперше. Поліція сказала що ми (в літаку виявилось ще два українці, кореянка та сінгапурець) по суті перші, хто попали під дію цього розпорядження. Після чого були довгі та незрозумілі розборки, наше не бажання коритись указу про те, що ми змушені сісти назад в літак і летіти до Сінгапуру, слова полісмена «ви три маленькі людини, які роблять проблему для цілого ЄС» попередження від поліції що у нас є два варіанти: сідати в літак самостійно, або з “їхньою допомогою” ну і їхня допомога, в виді затолкування нас назад до літака.“-  розповідає Олег.

Зв’язатися з українським послом в Берліні їм, не вдалось. Близько години людина намагалися додзвонитися на гарячу лінію. Втім, усе було марно, додає на своїй сторінці Олег. Українцям довелося повернутися в Сінгапур.

Коментар: “Після вищевказаних подій, я олинадцять годин повертався до Сінгапуру, з аеропорту якого і пишу цей пост.” 

Станом на 19 березня Олег, та ще троє українців, досі перебувають в буферній зоні Сінгапуру. Зв’язатися з українським представництвом їм вдалось. Втім, скільки часу чекати допомоги та повернення додому, не сказали. Тому люди й надалі шукатимуть варіанти повернення на Батьківщину.

Німецька поліція повертає українців назад у літак.

Читайте також: У Рівному з’явиться велика партія захисних масок

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward