НОВИНИ

Троє українок ввійшли до топ “100 жінок 2023 року від ВВС”: хто вони

Три українки, увійшли до списку сотні жінок світу, які надихали та впливали на нього у 2023 році від ВВС. Серед сотні захисниця прав дітей Олена Розвадовська, письменниця Оксана Забужко та радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук.

Про це пише Дзеркало тижня.

Олена Розвадовська є засновницею благодійного фонду “Голоси дітей”, який надає психологічну підтримку дітям, що постраждали внаслідок бойових дій. ЇЇ місія – допомогти українським дітям пережити травми війни. Зараз у фонді працюють понад 100 психологів у 14 центрах, є також безплатна гаряча лінія.

Також вона брала участь у роботі над документальним фільмом “Будинок зі скалок”, який потрапив до списку номінантів на “Оскар 2023” та розповідає про дитячий притулок.

Ще одна українка в списку – експертка з кліматичної політики Ірина Ставчук. Нещодавно вона почала співпрацювати з незалежним філантропічним рухом “Європейський кліматичний фонд”, у якому опікується українськими програмами, спрямованими на розробку екологічно чистих і стійких до зміни клімату рішень для повоєнного відновлення країни.

Читайте також: Пенсіонери отримають доплату в розмірі майже 1000 грн: деталі

Ірина Ставчук також є співзасновницею двох відомих екологічних громадських організацій: Центру екологічних ініціатив “Екодія” та “Асоціації велосипедистів Києва” (U-Cycle), а також координує діяльність регіональних громадських груп, які працюють над проблемами зміни клімату.

Третя українка у списку – письменниця Оксана Забужко, яка через літературу та науку просуває знання про Україну.

Забужко є авторкою понад 20 літературних творів, серед яких – художня проза, поезія та публіцистика. Її вважають однією з найвидатніших письменниць, поетес та інтелектуалок України. Міжнародну популярність їй принесли романи “Польові дослідження з українського сексу” та “Музей покинутих секретів”.

Книги Забужко перекладені 20 мовами й відзначені безліччю національних та міжнародних нагород, а письменниця невтомно працює над розвінчуванням радянських міфів про Україну та відкриває правду про нашу культуру.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц дав обіцянку українцям

У 2024 році Німеччина обіцяє надати військову допомогу Україні на суму понад сім мільярдів євро.…

16 хв. ago

Частину українців можуть позбавити субсидій: що потрібно зробити до 1 липня

У 2024 році до 1 липня необхідно звернутися за продовженням житлових субсидій тим, хто одночасно…

42 хв. ago

Можливі грози: синоптик спрогнозувала, якою буде погода 15 травня

У середу, 15 травня, на півдні України, у східних та місцями у центральних областях пройдуть…

42 хв. ago

Кабмін призначив тимчасових очільників Мінагрополітики та Мінінфраструктури

Кабінет Міністрів на засіданні 14 травня призначив тимчасових очільників Міністерства аграрної політики та продовольства і…

1 годину ago

Чому жовтіє листя огірків: названо причини

Зміна кольору листків сигналізують про те, що рослині не вистачає певних речовин для життя. Коли…

1 годину ago

Гороскоп на 15 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього…

2 години ago