“Треба менше тестувати”: Трамп розповів, як покращити статистику епідемії

event 13:39 Понеділок 22 Червня 2020 ПОДІЇ

Президент США Дональд Трамп заявив, що попросив “сповільнити тестування [коронавірусу]”, що викликало обурення експертів і розчарування власних співробітників. Останні кажуть, що це підриває їх зусилля у намаганні заспокоїти американців на тлі поширення хвороби.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він заявив у своєму передвиборчому виступі в Оклахомі.

Президент Трамп назвав тестування — яке, на думку експертів громадської охорони здоров’я, є важливою частиною боротьби з пандемією — “двосічним мечем”.

Коментар: “А ось тут найгірше … коли ви проводите тестування в таких масштабах, ви знайдете більше хворих; ви знайдете більше випадків”, – сказав Трамп своїм прихильникам. – Тому я сказав своїм людям: будь ласка, сповільніть тестування”.

У неділю головний торговий радник Трампа Пітер Наварро назвав коментарі Трампа “насмішливими”. Інший чиновник Білого дому сказав, що Трамп пожартував – це вже звична лінія захисту помічників президента, коли той каже щось суперечливе.

Але не під запис кілька високопоставлених чиновників адміністрації, залучених у процеси реагування на коронавірус, висловили розчарування коментарями Трампа, враховуючи зусилля з нарощування тестування протягом останніх кількох місяців.

Коментар президента, який прозвучав в той же день, коли вісім штатів повідомили про рекордну кількість випадків захворювання за один день, викликав хор критики з боку демократів Конгресу і чиновників громадської охорони здоров’я, які стурбовані тим, що президент більше зайнятий збереженням свого обличчя, ніж боротьбою з пандемією.

Трамп вже давно розглядає зростання числа випадків коронавірусу як негативний сценарій для себе, тому що вважає, що його звинуватять у більшій кількості випадків.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі засудила висловлювання Трампа, заявивши, що американський народ “зобов’язаний відповісти на питання, чому президент Трамп хоче менше тестувань”.

Коментар: “Кожен експерт згоден з тим, що тестування є основою як епіднагляду — розповідає про те, як прогресує епідемія, — так і контролю — виявлення та ізоляції випадків захворювання”, – сказав Марк Ліпсич, професор епідеміології.

Він також є директором Центру динаміки інфекційних захворювань Гарвардської Школи громадської охорони здоров’я імені Т. Х. Чана. 

Коментар: “Свідомо скорочувати тестування, тому що воно дає більш повну картину епідемії, – це не що інше, як недбалість в громадській охороні здоров’я”, – додав він.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: “Раніше коронавірус був тигром, а зараз це – дикий кіт” – лікар пояснив, чому вірус стрімко слабшає

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward