Транспортний колапс та ОТГ – питання сесії Рівненської міської ради

event 22:37 Четвер 21 Листопадаа 2019 ПОДІЇ

        Сьогодні, 21 листопада 2019 року, представники ГО «Час-Дій» завітали на планове засідання сесії Рівненської міської ради.
Необхідно зазначити, що виступи громадян почали заслуховувати о 12 годині, тоді коли більша половина міських обранців чомусь покинули приміщення зали засідань, в якій стало шумно та створилась не зовсім робоча атмосфера. З багатьох звернень до нашої організації громадян, ми виділили два основних: транспортний колапс у м.Рівне та поетапні шляхи його вирішення, ( мова йде про зменшення заторів у місті) та питання по приєднанні ОТГ Рівненщини до міста.
Щодо першого питання, то проблему транспортного колапсу у м.Рівне слід вирішувати поетапно. У першу чергу ми пропонуємо встановити світлофор на перехресті вулиць Соборна – Петра Могили. На нашу думку встановлення світлофору свідомо затягується. Доказом цього є створення 3 (трьох) петицій щодо даного питання, одна з яких опублікована членом «Час-Дій» та яка набрала достатню кількість голосів (http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2392). Відповідь від 23.04.2019 року була надана однозначна: «роботи по влаштуванню світлофорного об‘єкта будуть виконуватися за умови виділення бюджетних коштів». Проте протягом усього цього часу жодним депутатом Рівненської міської ради, чи особисто мером міста не було внесено пропозицію щодо внесення змін у бюджет міста, для встановлення такого необхідного для рівнян світлофору задля суттєвого зменшення затору в районі пивзаводу.

     Сьогодні, на сесії міської ради, ми отримали відповідь, що світлофор буде, та підкреслили нам його важливість. Проте ми не отримали відповіді, коли він буде облаштований. Ситуація полягає в тому, що затори на відповідній ділянці дороги утворилися не під час подання відповідної петиції, а за багато років до того. У цьому випадку наша громадська організація не бажає, щоб міська влада встановила даний світлофор за декілька місяців до міських виборів, заробивши собі «політичних балів» при цьому «не помічаючи» проблеми яка склалася декілька років тому, та свідомо відстрочувати встановлення світлофору формальними відписками та обіцянками. Тому поки що рівняни і надалі будуть перебувати у довгих заторах в районі пивзаводу, ми ж, в свою чергу, обіцяємо не сидіти склавши руки, а зробити все для того щоб світлофор на пивзаводі з’явився якомога швидше, адже міська влада має реагувати на проблеми громадян та вирішувати їх протягом усієї своєї каденції, а не останні декілька місяців.

     Щодо питання ОТГ, нещодавно, Рівненською міською радою було прийнято, на наш погляд, не зовсім цивілізоване та законне рішення, яке встановлює плату за дитячі садочки та школи для дітей, не зареєстрованих у місті. Окрім цього послуги у медичних закладах, які фінансуються з міського бюджету, для «не рівненських» стають також платними, що в розрізі теперішньої медичної реформи – взагалі недоречно. Як неодноразово стверджував Володимир Євгенович, цим рішенням закон формально не порушують. Проте – не дивлячись на те, що міська влада знайшла можливі прогалини в законодавстві, ми вважаємо, що у даній ситуації потрібні інші методи спонукання навколишніх населених пунктів для об’єднання. Перш за все, якщо у місті є надходження, тобто сильна економіка, то просити нікого не треба, усі самі попросяться. З огляду на це, за останні 11 років, у місто варто було б залучати інвесторів для відкриття нових потужностей. Друге чим може зацікавити місто – це інфраструктурою, наявністю тих самих дитячих садків, шкіл, спортивних комплексів, можливістю проведення громадського транспорту, побудовою доріг, тощо. У місті для самих Рівнян не вистачає місць у дитячих садках, не кажучи вже про дітей, які формально не мають рівненської «прописки», батьки яких фактично утримують ці самі дитячі садки своїми внесками, не кажучи вже про можливості нашого міста щодо інших інфраструктурних проектів. У зв‘язку з чим, нашими представниками сьогодні було закликано міських обранців, щоб вони ініціювали відповідний проект рішення щодо скасування вище прийнятого рішення. Натомість від міської влади, ми сьогодні вкотре почули про законність даного рішення, та про створення відповідної депутатської комісії, яка буде вивчати дане питання.

     Наразі наша команда буде й надалі працювати над скасуванням вище згаданого рішення. Окрім цього громадська організація «Час-дій» в майбутньому буде висвітлювати питання, які турбують наших громадян та озвучувати їх перед міською владою.

              «Час-Дій» – Реальність твориться тобою!

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward