Трампа заблокували в соцмережах: він назвав це підривом демократії

event 20:01 Четвер 07 Січня 2021 ПОДІЇ

Блокування в соцмережах трапилося на фоні протестів у Вашингтоні, коли прихильники Трампа увірвалися в Капітолій. Відзначимо, що в Twitter також були видалені останні повідомлення глави Штатів, де він знову писав про “вкрадені вибори”, але без публікації доказів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Такі події відбуваються, коли переконливу священну перемогу настільки безцеремонно відбирають у великих патріотів. З ними так довго погано і несправедливо користувалися. Ідіть додому з любов’ю і миром. Запам’ятайте цей день назавжди!” – написав Трамп після атаки його прихильників на Капітолій, після чого Twitter видалив його пост і заблокував акаунт на 12 годин.

Трампа заблокували в соцмережах: він назвав це підривом демократії

Також в соцмережі Трамп закликав своїх прихильників, які влаштували штурм будівлі Конгресу США, відправиться по домівках. Керівництво Twitter тимчасово заблокувало сторінку Трампа, але пригрозила постійним баном, якщо він не видалить три останніх поста, які, на думку компанії, порушують правила соцмережі.

Коментар:Порушення правил Twitter в майбутньому, в тому числі порушення політики громадянської етики або політики, що стосується погроз застосування насильства, приведуть негайне блокування облікового запису @realDonaldTrump“, – відзначили в компанії.

Трампа заблокували в соцмережах: він назвав це підривом демократії

У Facebook і Instagram на добу заблокували Трампа, позбавивши можливості писати пости в соцмережах.

Коментар: Ми знайшли два порушення політики щодо сторінки президента Трампа, які приведуть до 24-годинному блоку функцій, що означає, що він втратить можливість публікувати повідомлення на платформі протягом цього часу“, – йдеться в повідомленні.

Трампа заблокували в соцмережах: він назвав це підривом демократії

В останньому записі на Facebook Трамп звернувся до протестуючих: “Я прошу всіх в Капітолії США зберігати мир. Ніякого насильства! Пам’ятайте, ми – партія Закону та Порядку – поважайте Закон і наших великих чоловіків і жінок в синьому (поліція – Ред.). Дякую!“.

Трампа заблокували в соцмережах: він назвав це підривом демократії

Журналіст la Repubblica Ріккардо Луна в своїй статті підсумував, що вигнання Трампа з Twitter, Facebook і YouTube не захистить американську демократію від нового перевороту.

Коментар:Коротше кажучи, це не врятує світ, але буде служити заявою про те, що соціальні мережі не можна використовувати для атаки на демократію. В іншому все дійсно, але соцмережі закінчилися“, – написав він.

Нагадаємо, що ще в жовтні 2019 року нинішній обраний віце-президент США Камала Харріс написала лист генеральному директору Twitter Джеку Дорсі з проханням заблокувати профіль Трампа, який, за її словами, розпалював насильство в шести твіти.

Але тоді Харріс відповіли, що Трамп був чинним президентом Штатів, і в Twitter вважали, що “інституційне становище тягне за собою привілеї з точки зору свободи слова”, тобто Білий дім не може піддаватися цензурі.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Британець робив селфі щодня протягом 10 років: як він змінився (відео)

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward