Мер на чужині, а в Рівному токсини

event 12:12 Понеділок 08 Вересня 2014

На черговій сесії Рівнеради 4 вересня 2014 року міський голова Рівного Володимир Хомко на запит депутата Рівнеради Олександра Лащука повідомив що питання з вивезенням контейнерів з небезпечними відходами вирішено. Жителі мікрорайону Тинне та Боярка нібито можуть бути спокійними. Проте, як виявилось, це була чергова і цинічна неправда з уст Володимира Хомка. Місцеві мешканці разом з “Час-Дій” перевірили інформацію і виявили, що контейнери з токсинами знаходяться в тому самому місці і ніким не охороняються.

Нагадуємо, що на початку липня жителі мікрорайонів Тинне та Боярка разом з депутатом Олександром Лащуком, виявили контейнери поблизу ТДВ “Плодорозсадник” з небезпечними агрохімікатами: деякі з них були промарковані написами “отрута”, “небезпечно”, інші – взагалі без маркування, проте з підтіканням їдкої хімічної речовини. На їх особисті звернення до міської влади, ніхто із чиновників не прореагував. Більше того, посадовці наввипередки запевняли рівнян у безпечності даних контейнерів. Причому, такі заяви вони робили не маючи чіткої інформацію про вміст і походження відходів. [Див. також: Активісти “Час-Дій” вимірювали радіаційний фон на прохання жителів Рівного]. ГО “Час-Дій” направили звернення до Держекоінспекції в Рівненській області та прокуратури м. Рівне. Винні особи у порушенні екологічного законодавства були знайдені. Ними виявились керівник ТДВ “Плодорозсадник” та міський голова В.Хомко. Уповноваженими органами було внесено припис і подання з терміном виконання до 01.09.2014 року. Це означає, що 02.09.2014 року небезпечні контейнери повинні бути вивезені до належного місця їх зберігання та/чи утилізації, а винні особи притягнуті до відповідальності.

“Яке ж здивування чекало на жителів мікрорайону, коли у четвер 4 вересня 2014 року, на черговому засіданні Рівненської міської ради, Володимир Хомко повідомив, що “питання вирішено”: контейнери вивезено, а відповідальні особи притягнуто до відповідальності. Схоже, брехати міському очільнику, не соромно, бо не в перше, головне, щоб переконливо. Чекаємо повернення міського голови у місто, на роботу, тоді доведеться відправити або контейнери поближче до посадовців, або посадовців утилізувати”, – повідомив директор ГО “Час-Дій” Олександр Лащук.

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward