ТОП-6 найчастіших питань, які гуглять люди стосовно COVID-19

event 11:42 Четвер 08 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Телеканал CNN відібрав ряд популярних запитань читачів про коронавірус COVID-19 за останні дні. Ось деякі з поміж найчастіших питань і відповідей експертів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Питання: Що все-таки означає “літня людина”? Який мається на увазі вік?

Коментар: Тепер ми знаємо, хто у групі високого ризику. Середній вік пацієнтів, які помирають від коронавірусу, 80 років, а середній вік пацієнтів, які потребують лікування, становить 60 років“, – повідомляє генеральний хірург США Джером Адамс.

Питання: Як захистити себе в літаку?

За словами лікаря Річарда Дейвуда, експерта в галузі туристичної медицини, не варто турбуватися про повітря в салоні літака, головне — тримати в чистоті руки і звертати увагу на те, до чого торкаєтеся.

Поручні в аеропорту, дверні ручки і ручки вбиральні в літаку, як відомо, брудні.

Коментар: До них можна торкатися, але за умови, що вимиєте або продезінфікуєте руки, перш ніж доторкнетеся до обличчя або перед прийомом їжі“, – повідомляє експерт.

Питання: Оскільки в салоні постійно циркулює повітря, чи захворію я, якщо хворіє інший пасажир?

CDC запевняють, що циркуляція і фільтрація повітря в літаках ускладнює поширення вірусу. У сучасних пасажирських літаках передбачена рециркуляція повітря, коли повітря в салоні на 10-50% змішується із зовнішнім повітрям.

Коментар: Окрім того, повітря зазвичай циркулює в певних зонах усередині літака, що обмежує радіус поширення патогенних мікроорганізмів, які передаються аерозолями. В результаті повітряне середовище в салоні не призводить до поширення більшості інфекційних захворювань“, – коментують експерти.

Питання: Чи слід уникати китайців, корейців або італійців?

Коментар: Ні. Не кожен у певній демографічній групі схильний до ризику зараження. Дискримінація окремих груп і спільнот впливає на емоційне або психічне здоров’я людей“, — кажуть експерти.

Питання: Чи можна заразитися коронавірусом через їжу?

Коментар: Вважається, що новий коронавірус поширюються від людини до людини повітряно-крапельним шляхом в результаті вдихання крапель. На сьогодні немає ніяких доказів, що COVID-19 передається через їжу“, – повідомляють експерти.

Через нездатність коронавірусу довго виживати на поверхнях існує дуже низький ризик зараження від харчових продуктів або упаковки, які знаходяться в дорозі протягом декількох днів або тижнів за температури навколишнього середовища, у холодильнику або в замороженому вигляді.

Питання: Чи слід скасувати подорож, якщо імунітет слабкий?

Представники органів охорони здоров’я США відзначають, що люди з ослабленим імунітетом “більш схильні до ризику зараження новим коронавірусом та іншими захворюваннями, такими як грип, тому важливо уникати контактів із хворими”.

Коментар:Попри те, що у здорових мандрівників і людей зі зниженим імунітетом однакові шанси заразитися, в останніх хвороба може протікати набагато важче“, – повідомляють експерти.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: “Вірус не слабшає”: чому коронавірус в Україні став ще агресивнішим

Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward