Топ-5 місць, де найбільший ризик заразитися COVID-19

event 20:30 Субота 18 Квітня 2020 ПОДІЇ

В мережі опублікували перелік місць в Україні, де люди найбільше ризикують підхопити коронавірус.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Коронавірус в Україні можна підхопити де завгодно – починаючи від ручки дверей власної квартири та закінчуючи громадськими місцями. 

Медики опублікували рейтинг місць, які є “розсадниками” хвороби. Як повідомляється, найбільше українці хворіють за наступних обставин:

1-е місце – відвідування аптеки. Крім тих же факторів ризику, популярних для всіх громадських місць, у черзі в аптеці з більшою вірогідністю можуть перебувати потенційно хворі на коронавірус. Вони можуть передавати купюри, на яких знаходяться віруси провізору, а останній, своєю чергою, дає здачу ними та чіпає ліки руками після контакту з грошима.

2-е місце – похід в магазин. Ситуація з касиром в магазині може бути аналогічною ситуації з провізором. Але особливістю продуктових магазинів є те, що їх відвідування необхідно з більшою частотою, бо харчуються всі люди – і хворі, і здорові.

3-е місце – АЗС. На заправних станціях, які працюють у звичному режимі, також присутні магазини та контакт з готівкою.

4-е місце – прогулянка з вихованцями. Тварин необхідно вигулювати кілька разів в день і як правило, такі прогулянки супроводжуються активною грою і можливою комунікацією з іншими людьми або зараженими предметами.

5-е місце – вихід на вулицю для виносу сміття. Простий контакт з дверною ручкою під’їзду може призвести до поширення коронавіруса.

Джерело: сайт РБК

Читайте також: Ціни на продукти почали падати: у НБУ пояснили причину

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward