Топ 10 найміцніших алкогольних напоїв

event 11:30 П’ятниця 12 Червня 2020

Алкогольні напої створені для розслаблення, приємного спілкування, створення особливої атмосфери. Але деякі з них призначені для екстремалів, та любителів випробувати себе на міцність.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

І дійсно, потрібно бути дуже “крепким”, щоб вживати напої міцністю понад 80%. А таких чимало. Розповідаємо про найбільш міцні алкогольні напої в світі.

Spirytus, 96%

Горілка польського виробництва. Назва навіює асоціації зі спиртом і безтілесними духами. Якщо випити пляшку цього напою залпом, то запросто можна примкнути до останніх. У нерозбавленому вигляді вживається рідко, частіше – мисливцями за гострими враженнями. Зазвичай використовується для приготування різних коктейлів або елітних сумішей.

 Cocoroco, 96%

Цей напій виготовляють в Болівії. Для виробництва використовуються кокоси і цукрова тростина. Його використовують для приготування коктейлів, а також зігріваючих чаїв.

Everclear, 95%

Цей напій заборонений для продажу в 13 штатах США, довго був під забороною в Канаді і ряді інших країн, через те що вважався занадто міцним. Горілка не має кольору і запаху, тільки позамежні обороти, що робить її ідеальною основою для різних алкогольних сумішей. У перекладі назва напою означає “надчистого” або “чистіше бути не може”.

Віскі Bruichladdich, 92%

Найміцніший в світі солодовий віскі. Після 4-кратної перегонки досягає своїх неймовірних обертів. Шотландський винахід 17 століття. Журналісти BBC навіть ставили експеримент: вони заправили цим напоєм спортивний автомобіль і розігнали його до 160 км / ч. Можливо, що і у людей відкриваються надздібності після вживання цього віскі.

Потін, 90%

Ірландський самогон. Poitín називається так на честь невеликого мідного куба, в якому спочатку виготовлявся напій. Довгий час промислове виробництво його було заборонено в Ірландії, проте з недавніх пір його стали виробляти на експорт. Міцність зустрічається різна: від 40 до 90 оборотів.

Mariënburg rum, 90%

Міцна версія напою продається тільки в Сурінамі. Для експорту випускається розбавлена до 81% копія. Тому істинний суринамский ром – бажаний експонат в колекції будь-якого власника “алкогольної шафки”.

Rivers Antoine Royale Grenadian, 90%

Ще один варіант самогону, але виготовляється він з цукрової тростини, тому має солодкуватий присмак. Відмінний варіант для любителів експериментів: напій дає цікаве поєднання приголомшливої жорсткості з легкою солодкістю. Зазвичай бармени пропонують до цього напою склянку води: не кожен здатний без проблем “пригубити” такий напій.

Абсент Hapsburg Gold, 89,9%

Чудовий сувенір на пам’ять з Чехії. Однак, складно сказати, що буде з пам’яттю після його вживання. Не випадково ж творці придумали йому слоган “ніяких правил”.

Горілка Pincer Shanghai Strength, 88,8%

Ще один шотландський сувенір. Саме Pincer Shanghai Strength вважається найміцнішою горілкою в світі. У ній використовуються екстракти трав, що має захищати печінку при вживанні цього напою. Мабуть, любителям потужних алкогольних вражень варто познайомитися з шотландської культурою ближче.

Горілка Балкан, 88%

Самий “крутий” болгарський напій. На етикеті користувача лякають відразу 13 написів: дуже шкідливо для здоров’я. Рекомендується вживати горілку тільки для приготування алкогольних сумішей і не пити її в чистому вигляді.

Читайте також: В Україні починають тестувати дітей на антитіла до COVID-19: кого і де будуть перевіряти

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward