“Тікайте, пішоходи!”: центральну вулицю міста збираються перетворити на парковку

event 11:18 П’ятниця 31 Січня 2020 ПОДІЇ

Тротуар на вулиці Соборній планують перетворити на парковку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Коментар: Якщо порівнювати ситуацію на Соборній, то магазини та заклади громадського харчування в районі Аміго процвітають, а в районі пошти, навпаки, закриваються. Хоча пішоходів, які можуть стати потенційними клієнтами, там проходить не менше. Підрахувавши, дізналися, що за годину на ділянці тротуару від пошти до кафе Техас проходить 1660 осіб. Але лише 200 (12 відсотків) проходять саме біля фасадів будинків, де розміщені магазини, і лише 85 з них заходять“, – розповідає архітектор Микола Ткачук.

Проте, ця ідея може, навпаки, погіршити ситуацію для мешканців Рівного.

Коментар: Скажу відверто: демонтаж металевого паркану призведе до того, що там буде алея вінків за загиблими. Бо пішоходи, які бігтимуть навпростець, систематично потраплятимуть під колеса машин. Нам пропонують зробити місця для стоянки автомобілів. Проте ніхто не враховує культури наших водіїв. Паралельно машини паркувати ніхто не буде, а ставитимуть боком, щоб їх більше влізло. Результатом стане те, що одна смуга руху на Соборній буде паралізована, як на базарі, – коментує начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк.

Деталі: Архітектурне бюро радника міського голови Дмитра Котлярова пропонує перетворити частину тротуару, на вул. Соборній, на парковку. 

Фахівці пропонують зменшити пішохідну зону на 2.5 м та забрати металевий паркан. Замість паркану планують встановити стовпи, а на звільненому місці зробити парковку.

Таким чином, перехожі будуть частіше відвідувати торгові заклади та матимуть змогу зручніше паркуватися.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: “Чекали на людей в скафандрі”: українці розповіли, як їх перевіряли після поверення з Китаю

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward