НОВИНИ

Tesla випустила рекордну кількість електрокарів

Хороші результати продажів дозволять Tesla отримати рекордний прибуток за підсумками четвертого кварталу і вперше завершити “в плюсі” рік.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Американський виробник електромобілів Tesla відзвітував про постачання за четвертий квартал 2020 фінансового року і за весь рік в цілому. Про це повідомляється на сайті компанії.

Так, за підсумками року компанія Ілона Маска випустила рекордні 509 737 автомобілів, з яких 499 550 були доставлені клієнтам. Тобто річний план про постачання в 500 тисяч одиниць (в 2019 результат склав 367 500 авто) Tesla виконала.

У четвертому кварталі Tesla випустила 179 757 електромобілів, а поставки склали рекордні 180 570.

У тому числі за цей період було вироблено 16 097 машин Model S і X, а також 163 660 Model 3 і Y. Поставки електромобілів цих моделей склали відповідно 18 920 і 161 650.

Як вважають експерти, хороші результати продажів дозволять Tesla отримати рекордний прибуток за підсумками четвертого кварталу і вперше завершити “в плюсі” рік, повідомляє The Wall Street Journal.

Хоча компанія не давала офіційного прогнозу на 2021 рік, Маск в жовтні говорив про те, що поставки можуть скласти від 840 тисяч до 1 млн електромобілів. Зокрема, цьому сприятиме нарощування виробництва на заводі в Китаї.

Капіталізація Tesla в 2020 році зросла в 8,4 раза і становить $668,9 млрд. Для порівняння, фондовий індекс Standard & Poor’s 500, в розрахунок якого акції компанії увійшли 21 грудня, додав за рік 15,3%.

При цьому з 2017 року капіталізація Tesla зросла на 1400%. А статок самого Маска оцінювався в $144,7 млрд, завдяки чому він на деякий час вийшов на друге місце в рейтингу мільярдерів від Forbes.

Джерело: сайт Кореспондент

Читайте також: “Через мобільний додаток”: у США розробили новий девайс для підрахунку витрат води

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Закарпатті жителька Ужгорода постане перед судом за організацію азартних ігор онлайн

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного проведення азартних ігор,…

41 хв. ago

Вдарив, а потім викрав телефон: поліцейські Дніпра оголосили підозру зловмиснику

Вчора ввечері, 16 травня, у Дніпрі 37-річний чоловік напав на 40-річного перехожого та відібрав у…

1 годину ago

На Вінниччині директора школи підозрюють у побитті 13-річної дитини

У четвер, 16 травня, поліція отримала повідомлення про те, що директор одного із навчальних закладів…

2 години ago

У Рівному жінка у маршрутці самостійно затримала крадія

16 травня до поліції надійшло повідомлення від 32-річної рівнянки, що із її наплічника в маршрутному…

2 години ago

Збільшення пенсій у червні: кому чекати підвищення виплат на майже 600 гривень

Індексації пенсійних виплат у червні не буде. Попри це, пенсії в декого все ж зростуть,…

3 години ago

Як зробити так, щоб у будинку приємно пахло: 10 найкращих способів

Аромати відіграють ключове значення у нашому житті. Вони можуть надихати, заспокоювати та створювати особливу атмосферу.…

3 години ago