Те що ви хотіли знати про імунітет та ГРВІ

event 15:03 П’ятниця 25 Січня 2019

Традиційно склалось, що друга половина зими асоціюється з хворобами та карантином у школах. Сьогодні ми розглянемо декілька актуальних питань про ГРВІ та грип, які будуть корисні батькам. 

Одні діти хворіють рідко, інші постійно? У більшості дітей немає хронічних захворювань, які б сприяли частим інфекціям. Для решти потрібен огляд для виявлення причини хвороб, це може бути як алергічний збудник, так і хвороби лор-органів. Щоб визначити точні причини варто знайти грамотного педіатра, який призначить потрібні лабораторні обстеження та при тривожних симптомах направить до вузькопрофільного спеціаліста.

Які методи профілактики ГРВІ? Найдієвішими методами є: ретельна гігієна, промивання носа фізрозчином, постійні провітрювання приміщення та імунопрофілактика для захисту від грипу.

Як лікувати нежить? Якщо вона триває менше двох тижнів і при цьому не з’являються інші симптоми, хвилюватись не варто. Можна обійтись лише полосканням носа фізіологічним розчином. Судинозвужувальними препаратами варто користуватись лише при вагомих незручностях, коли нежить не дає заснути чи поїсти. Призначення антибактеріальних крапель для носу є неефективним і шкідливим.

Коли потрібно починати прийом антибіотиків? У нас спостерігається практика призначення антибіотиків вже на третій день лихоманки. Потрібно завжди пам’ятати, що вживання антибіотиків необхідне лише після підтвердження бактеріальної інфекції. Навіть якщо в перший день ГРВІ приймати антибіотики, це не буле профілактикою проти пневмонії чи гнійного отиту. Краще всього захистить своєчасна вакцинація від пневмококової інфекції.

Які інфекції несуть загрозу життю? Небезпеку для життя несуть: гепатит В, грип, кір, паротит, краснуха, коклюш, вітряна віспа, пневмококова та менінгококова інфекції, туберкульоз і багато інших захворювань. Найефективніший методом профілактики є вакцинація.

Відповіді на ці запитання взяті з інтерв’ю Умара Хасанова – алерголого-імунолога клініки «Світанок». ГО “Час-Дій” зичить вам міцного здоров’я.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward