НОВИНИ

Синоптики розповіли, якою буде погода взимку

За даними синоптиків, сильних морозів цієї зими очікувати не варто.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віра Балабух, пише Obozrevatel.

Коментар: За прогнозами, які є на цей час, очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-2020 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період“, – розповіла вона.

За словами Віри Балабух, у шостому звіті Міжнародної урядової групи експертів зі зміни клімату, зазначено, що зараз показники температур досягають безпрецедентних значень. Таких показників не було останні тисячі років і зараз ми маємо посуху великих масштабів.

При цьому експертка підкреслила, що не відкидає можливості короткочасних заток холодного арктичного повітря на територію України, коли температура знижуватиметься. Тобто короткі періоди морозів цієї зими все ж таки можуть бути.

Останніми роками середньодобова температура взимку в Україні становила від -5 до +5 градусів. Такою вона скоріш за все буде і цієї зими.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

7 хв. ago

На Полтавщині чоловік не пішов до ТЦК, бо злякався “страшилок” з інтернету: як його покарали

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився…

28 хв. ago

Чому варто додавати лаванду в чай: лікарі назвали 5 причин

Лаванду багато хто звикли сприймати лише як декоративну рослину, здатну покращити інтер’єр і наповнити квартиру…

52 хв. ago

Двоє акторів студії Квартал-95 вступили до війська

Художній керівник "Вечірнього Кварталу" Євген Кошовий висловився про службу Олександра Пікалова в Нацгвардії та чи…

57 хв. ago

Головнокомандувач ЗСУ Сирський особисто вручив “Золотий хрест” захиснику із Рівненщини

Віталій Тимошко народився на Рівненщині в селі Бересня. Нині Захисник дає гідну відсіч ворогові у…

1 годину ago

Частину України скують заморозки: температура впаде до -3°

В Україні дві ночі поспіль, 4 та 5 травня, очікуються заморозки.  Про це свідчить прогноз…

1 годину ago