НОВИНИ

Синоптики розповіли, якої погоди чекати у травні

У травні в Україні очікується тепла погода з температурою повітря на 1-1,5° вище середніх багаторічних значень.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Середня місячна температура передбачається 15-18°, в горах 11-13° тепла, що на 1-1.5° вище середніх багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується у західних областях 62-89 мм (в Карпатах до 134 мм), на решті території 28-50 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Синоптики нагадують, що зазвичай середня місячна температура у травні становить 13-17° тепла, в гірських районах 7-12° тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 0-6° морозу, в Карпатах та на північному сході до 7-10° морозу, на узбережжі морів місцями 0-3° тепла.

У першій половині місяця можуть бути заморозки по всій країні, у другій половині травня – у північних, центральних, східних областях та в Карпатах.

Абсолютний максимум температури повітря – 31-37° тепла, на півдні Одещини, на Луганщині та в Криму до 38-39°, в горах 22-30° тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях, в горах Криму 62-81 мм, на Прикарпатті та в Карпатах 85-148 мм.

Стійкий перехід середньої добової температури повітря через +15° у бік підвищення відбувається переважно у другій (на Закарпатті та півдні – у першій) декаді травня.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: Україна почала виходити з третьої хвилі COVID – Степанов

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

3 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

5 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

5 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

6 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

6 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

6 години ago