НОВИНИ

Синоптики оновили прогноз погоди в Україні на травень

У травні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 15-18 градусів, в горах 11-13 градусів тепла. Це на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень. Відповідний прогноз розміщений на сайті Укргідрометцентру.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується у західних областях 62-89 мм (в Карпатах до 134 мм), на решті території 28-50 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Дані багаторічних спостережень свідчать, стійкий перехід середньої добової температури повітря через 15 градусів тепла у бік підвищення, що є кліматичним показником початку літа, відбувається переважно у другій (на Закарпатті та півдні – у першій) декаді травня.

Зазвичай середня місячна температура повітря становить 13-17 градусів тепла, в гірських районах 7-12 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 0-6 градусів морозу, в Карпатах та на північному сході до 7-10 градусів морозу, на узбережжі морів місцями 0-3 градусів тепла.

Коментар: Заморозки відмічено у першій половині місяця в Україні, у другій половині травня – у північних, центральних, східних областях та в Карпатах“, – йдеться в повідомленні.

Абсолютний максимум температури повітря – 31-37 градусів тепла, на півдні Одещини, у Луганській області та в Криму до 38-39 градусів, в горах 22-30 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях, в горах Криму 62-81 мм, на Прикарпатті та в Карпатах 85-148 мм.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, до кінця квітня в Україні переважатиме прохолодна погода, часом з дощами та грозами. Потепління можливе лише на початку травня. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Синоптики розповіли, якою цього тижня буде погода в Україні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Міноборони назвало розмір зарплат військових та винагород за знищену техніку окупантів

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20,1 тис. грн основного грошового забезпечення, плюс…

33 хв. ago

Любовний гороскоп на травень 2024 року: Розширене тлумачення

Травень 2024 року буде місяцем контрастів та емоційних змін для всіх знаків зодіаку. Очікуйте на…

40 хв. ago

Перерахунок пенсій у травні: у кого з пенсіонерів зростуть виплати

На частину пенсіонерів у травні чекає перерахунок виплат. Пенсії зростуть для людей, старших за 70…

55 хв. ago

У Польщі відповіли, за яких умов депортуватимуть українців

Рішення про повернення Україні чоловіків призовного віку з-за кордону має ухвалюватися на рівні Євросоюзу.  Про…

1 годину ago

У Рівному внаслідок ДТП травмувався пенсіонер

У Рівному в ДТП травмувався велосипедист. Про це повідомили в пресслужбі поліції Рівненщини. Автопригода сталася…

2 години ago

Чим потрібно підживити абрикос навесні

У світі садів і городів, де кожна пора року приносить свої виклики, весна — це…

2 години ago