Синоптик попередив українців про заморозки: де чекати на похолодання

event 11:56 Понеділок 25 Квітня 2022 Погода

На початку поточного тижня в Україні очікується тепла погода з періодичними опадами. З середини тижня країною пошириться холодне повітря, опадів стане менше, але подекуди очікуються заморозки на грунті, пише Уніан.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, у перші дні нового робочого тижня територія України буде перебувати під впливом теплих повітряних мас з півдня.

Коментар: Повітря у всіх областях прогріється в денні години до +18…+23 °С, а місцями навіть вище, з відхиленням від норми на 3-6 °С. Крім того, і ночі стануть набагато комфортнішими“, – розказав синоптик.

За його даними, періодично проходитимуть дощі, місцями з грозами. 

Коментар: Подібні умови також сприятливі для ранкових туманів, особливо в знижених ділянках рельєфу та вздовж річок. Зі сходом сонця та прогріванням земної поверхні, тумани швидко розсіюватимуться“, – додав він.

Проте, за словами синоптика, вже з середи, починаючи із західних і північних регіонів, поступово пошириться прохолодне повітря скандинавського походження, температура знову знизиться на кілька градусів.

Коментар: У другій половині тижня на фоні помітного зростання атмосферного тиску опадів стане значно менше, а сонячних днів більше. Тим не менш, дискомфорту додаватимуть холодні ночі, особливо з 28 по 30 квітня. У ці дні в північних, західних та центральних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі“, – попередив синоптик.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward