“Симптоми по пів року”: лікарі скаржаться на довгостроковий COVID-19

event 15:10 Середа 30 Вересня 2020 ПОДІЇ

У Великобританії чимало лікарів досі страждають від коронавірусної інфекції, хоча у багатьох пройшло вже шість місяців після того, як вони її підхопили. Водночас жодного з них не було госпіталізовано після зараження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Десятки медиків, постраждалих від “тривалого COVID-19”, написали про свою боротьбу з хворобою, заявивши, що відповідальні органи мають надавати більшу підтримку всім хворим. Їх зізнання опублікувало видання Daily Mail, додавши, що це викликає тривожні питання щодо довгострокових наслідків вірусу.

Коментар: “Усі місяці страждали поганим здоров’ям – кар’єру припинено, суспільне життя законсервовано, а сімейне життя – це тінь того, чим воно було. Саме цей особистий досвід спонукав 39 лікарів, які постраждали від “тривалого коронавірусу”, написати спільний лист із закликом надати додаткову допомогу постраждалим від інфекції”, – йдеться в повідомленні.

Видання підкреслило, що це не ті люди, яких залишили боротися за життя на апараті штучної вентиляції легень. Адже в деяких спочатку майже не було ніяких симптомів COVID-19, і нікого з них не потрібно було госпіталізувати.

Нині ж ці медики більше страждають від симптомів пост-коронавірусу, ніж під час зараження. Більшість раніше були здоровими молодими людьми, а тепер не знають, чи одужають коли-небудь повністю.

Одні лікарі зізналися, що ледь можуть ходити – вони настільки виснажені, а їхні м’язи слабкі. Деякі втратили здатність згадати те, що з ними відбувається за день, або підтримувати бесіду. В інших розвинулася небезпечна для життя алергія або хронічне запаморочення.

Фахівці зазначають, що формального визначення тривалого коронавірусу не існує, хоча деякі визначають його як симптоми, що тривають більше трьох місяців.

Коментар: “Якщо тривалий COVID-19 зачепить 10 відсотків населення, як показує одне дослідження, і ми ніколи не видужаємо – перейдемо від економічно активного стану до довгострокової бездіяльності й нездатності працювати, то навіть якщо ви видалите елемент людських страждань, це те, що політики повинні взяти до уваги”, – написав у листі анестезіолог Джейк Суетт.

Британські медики наголосили, що будь-хто, в кого є ознаки коронавірусу, має лікуватися від інфекції, навіть якщо у нього немає позитивного результату тесту. Вони також закликали чиновників до створення універсальних клінік, де медичні працівники можуть отримати досвід лікування стійких симптомів COVID-19.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Наприкінці жовтня Україну чекає пік коронавірусу – лікар з Ізраїлю

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward