НОВИНИ

Світлофор на “Пивзаводі” у Рівному вже проходить експертизу (відео)


Проєкт світлофору на перехресті вулиць Петра Могили та Соборної у Рівному наразі проходить Державну експертизу. Вартість усіх робіт разом із проєктування становить один мільйон і двісті тисяч гривень.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Два нерегульовані пішохідні переходи та інтенсивний рух автівок – це перехрестя вулиць Соборної та Петра Могили. Водії нарікають, що часто аби повернути із вулиці Петра Могили вліво доводиться чекати понад 10 хвилин.

“Ну, якщо нормальні водії і пропускають, то можна швидко. А можна й 10-15 хвилин простояти”, – Олексій (водій)

“Бувають проблеми, але ж я користуюся тільки в той момент, коли зупиняється перед пішохідним переходом маршрутка, чи будь-який транспорт, і я тоді повільно проїжджаю”, – Федір (водій)

“Не так довго я тут стою, але буває, що тут певні затори. Якби регулювалося світлофором, було б швидше, я так думаю”, – Олександр (водій)

5 травня оприлюднено розпорядження, де у списку робіт на 2020 рік – встановлення світлофору на цьому перехресті. Вартість – понад 900 тисяч гривень. Станом на 1 вересня, роботи по встановленню так і не розпочали. Громадський активіст, аби нагадати про обіцяний світлофор, під стіни УЖКГ приніс власний.

Коментар:Сьогодні ми прийшли до УЖКГ нагадати їм про обіцянку встановити світлофор на перехресті вулиць Соборної та Петра Могили. Вже 4 місяці залишилося до закінчення року, проте жодних дій щодо його встановлення не було” – розповідає Фаді Кхатер, співкерівник ГО Час-Дій.

Фаді Кхатер – співкерівник ГО Час-Дій

В Управлінні ЖКГ на принесений макет світлофору не відреагували. Також, голова тендерного комітету УЖКГ Володимир Лапюк, проігнорував телефонні дзвінки. Натомість у патрульній поліції повідомили, що проєкт облаштуваннясвітлофору на цьому перехресті погодили ще 8 серпня. Згідно з інформацією на сайті Прозоро, вартість проєкту близько 50 тисяч гривень. Розробив такий проєкт Іван Гонгало.

Іван Гонгало, інженер-проєктувальник

За словами чоловіка експертна перевірка може затягнутися до двох тижнів. Опісля проєкт віддадуть Управлінню УЖКГ, а ті оголосять тендер. За прогнозом проєктувальника, встановити світлофорний об’єкт мають до кінця року.

Проєктувальник додав, що вартість усіх робіт разом із проєктування становить один мільйон і двісті тисяч гривень.

Джерело: ТРК Ритм

Читайте також: Як будуть працювати рівненські фонтани: графік роботи

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Полягли за мир та свободу: Рівненщина попрощалася з чотирма воїнами

На Рівненщині востаннє зустріли чотирьох захисників: Андрія Журбу, Андрія Нідзельського, Юрія Алаліна та Руслана Грицая.…

20 секунд ago

У Чернігові чоловік встромив ножа у шию сусіду через жінку

4 травня, близько 16-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Самоквасова чоловіка…

30 хв. ago

До України прибув Благодатний вогонь

До України прибув Благодатний вогонь із Єрусалима. Пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску…

1 годину ago

Гороскоп на 5 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 5 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

2 години ago

Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня

На вихідні, 4 та 5 травня, на території України продовжить своє панування антициклон, тобто поле…

2 години ago

Гороскоп на 5 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 5 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що на вас чекає…

5 години ago