Світлофор на “Пивзаводі” у Рівному вже проходить експертизу (відео)

event 14:17 Середа 02 Вересня 2020 РІВНЕ


Проєкт світлофору на перехресті вулиць Петра Могили та Соборної у Рівному наразі проходить Державну експертизу. Вартість усіх робіт разом із проєктування становить один мільйон і двісті тисяч гривень.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Два нерегульовані пішохідні переходи та інтенсивний рух автівок – це перехрестя вулиць Соборної та Петра Могили. Водії нарікають, що часто аби повернути із вулиці Петра Могили вліво доводиться чекати понад 10 хвилин.

“Ну, якщо нормальні водії і пропускають, то можна швидко. А можна й 10-15 хвилин простояти”, – Олексій (водій)

“Бувають проблеми, але ж я користуюся тільки в той момент, коли зупиняється перед пішохідним переходом маршрутка, чи будь-який транспорт, і я тоді повільно проїжджаю”, – Федір (водій)

“Не так довго я тут стою, але буває, що тут певні затори. Якби регулювалося світлофором, було б швидше, я так думаю”, – Олександр (водій)

5 травня оприлюднено розпорядження, де у списку робіт на 2020 рік – встановлення світлофору на цьому перехресті. Вартість – понад 900 тисяч гривень. Станом на 1 вересня, роботи по встановленню так і не розпочали. Громадський активіст, аби нагадати про обіцяний світлофор, під стіни УЖКГ приніс власний.

Коментар:Сьогодні ми прийшли до УЖКГ нагадати їм про обіцянку встановити світлофор на перехресті вулиць Соборної та Петра Могили. Вже 4 місяці залишилося до закінчення року, проте жодних дій щодо його встановлення не було” – розповідає Фаді Кхатер, співкерівник ГО Час-Дій.

Фаді Кхатер – співкерівник ГО Час-Дій

В Управлінні ЖКГ на принесений макет світлофору не відреагували. Також, голова тендерного комітету УЖКГ Володимир Лапюк, проігнорував телефонні дзвінки. Натомість у патрульній поліції повідомили, що проєкт облаштуваннясвітлофору на цьому перехресті погодили ще 8 серпня. Згідно з інформацією на сайті Прозоро, вартість проєкту близько 50 тисяч гривень. Розробив такий проєкт Іван Гонгало.

Іван Гонгало, інженер-проєктувальник

За словами чоловіка експертна перевірка може затягнутися до двох тижнів. Опісля проєкт віддадуть Управлінню УЖКГ, а ті оголосять тендер. За прогнозом проєктувальника, встановити світлофорний об’єкт мають до кінця року.

Проєктувальник додав, що вартість усіх робіт разом із проєктування становить один мільйон і двісті тисяч гривень.

Джерело: ТРК Ритм

Читайте також: Як будуть працювати рівненські фонтани: графік роботи

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward